BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Damada babasından Osmanlı tokadı

Şanlıurfa'da şehir turu sırasından polis aramasına takılan düğün konvoyunda olay çıktı

Abone ol

Şanlıurfa'da şehir turu sırasında havaya silahla ateş açıldığı ihbarı yapılan düğün konvoyu, polis tarafından durdurulup silah araması yapıldı.

Konvoydaki araçlarda bulunanlar indirilip üzerleri aranırken, gelin arabasının aranması sırasında gelinin otomobilden indirilmeyeceğini söyleyerek polislere direnen damadı babası tokatladı.

Damat ve bazı kişilerin gözaltına alınmasının ardından, gelini ve otomobili kadın polisler aradı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Olay dün gece kent merkezinde, 26 yaşındaki Mehmet Çiftçi ile adı öğrenilemeyen nişanlısının düğününün ardından meydana geldi. Düğünün ardından yöredeki adetler gereği, davetliler şehir turu yapmak ve Balıklagöl'ü ziyaret etmek üzere 20 araçlık konvoyla yola çıktı. Klakson çalarak peş peşe ilerleyen düğün konvoyu şehir turunun ardından kentin simgesi olan Balıklıgöl'e doğru hareket etti.

HAVAYA ATEŞ AÇILDIĞI İHBARI

Düğün konvoyu kent merkezinden Balıklıgöl'e doğru ilerlerken, 155 Polis İmdat hattını arayan bazı kişiler, konvoydaki araçlardan havaya ateş edildiği ihbarında bulundu. Devriye gezen bir polis ekibi de silah sesi duydu.

Telsizle olay yakındaki ekiplere iletildi ve düğün konvoyu, Abide Kavşağı yakınlarında polisler tarafından durduruldu. Ancak konvoydakiler tepki gösterince tartışma çıktı ve ve bölgeye takviye ekip sevk edildi.

Polisler konvoydaki araçlarda bulunanlara indirip tek tek aranmaya başladı. Otomobillerin içini ve bagajını didik didik arayan polisler, araçlardan inenleri de üst aramasından geçirdi. Bu sırada aramaya tepki gösterip polise direnen bazı kişiler gözaltına alındı.

BABASI DAMADI TOKATLADI

Konvoydaki araçlarda ve kişilerde silah çıkmazken polisler bu kez gelin ve damadın bulunduğu otomobile yöneldi. Gelin arabasındakilerin de inmesini isteyen polislere, otomobilden inen sürücü itiraz ederek tepki gösterdi. Sürücünün ardından araçtan inen damat Mehmet Çiftçi de gelinin inmeyeceğini söyleyip, otomobilin tavanını yumruklamaya başladı. Yakınları damadı sakinleştirmeye çalışırken, polisler de bu sırada taşkınlık çıkaranları gözaltına aldı. Gerginlik sırasında gelinin bulunduğu otomobile yönelen damat, polislere tepki göstermesine öfkelenen babası Aziz Çiftçi tarafından tokatlandı. Babasından tokat yedikten sonra otomobile binen damat Mehmet Çiftçi, taşkınlık çıkardığı için bu kez polis tarafından otomobilden indirilerek gözaltına alındı. Damadın da gözaltına alınmasının ardından olay yerine çağrılan kadın polis, otomobile geçip hem aracın içini hem de koltukta oturan gelini aradı. Ancak yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.

MAYTAP BULUNDU, KONVOYA İZİN VERİLDİ

Konvoydakilerin tepkisine yol açan ve etraftakilerin şaşkınlık içinde izlediği olay, bir polis memurunun konvoydaki bir otomobilin yanında ve içinde maytap bulması ile sona erdi. Otomobil sahibi olan damadın dayısı Halil Şahin de konvoy sırasında çocuklarının eğlence amaçlı maytap patlattığını söyledi. İhbar edilen patlama sesinin silah değil maytap olduğunun anlaşılmasının ardından polis, gözaltına aldığı kişileri serbest bıraktı. Polis, maytap patlatan ve gürültü yapan bazı kişilere 'Kabahatlar Kanunu' kapsamında işlem yaptı. Gerginlik polis amirlerinin düğün sahiplerini tebrik etmesi ve konvoyun yoluna devam etmesine izin vermesi ile son buldu.