BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Daihatsu üretime geliyor

Türkiye, Daihatsu'nun yeni fabrika yatırımı için lobi yapıyor.

Abone ol

Türkiye, Daihatsn'nun yeni fabrika yatırımı için lobi yapıyor. Karsan'la proje hazırlayan şirket, hafif ticari araç üretimi için bastırıyor

Son dönemde yaptığı model atağı ile pazar payını arüran Daihatsu, gözünü Türkiye'de üretime dikti. Daihatsu Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt, Japonlar 'ı üretime ikna etmek için lobi yaptıklarını belirterek, "Daihatsu'nun yatırım yapmak istediği dört Doğu Avrupa ülkesinin yanına biz de eklendik. Görüşmeler sürüyor, şanslarımız eşit" dedi.

30 milyon $ yeter
Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya ve Polonya ile çekiştiklerini söyleyen Bozkurt, olası yatırımın da hafif ticari araç olacağını söyledi ve ekledi: "Kombi aracın çizimi bile hazır. Fotoğraflarını gördüm, çok şık görünüyor." Geçtiğimiz günlerde üretimden sorumlu başkan yardımcısının Türkiye'ye gelerek incelemelerde bulunduğunu kaydeden Bozkurt, şöyle devam etti: "Daihatsu yöneticileri Toyota fabrikasını çok beğendi. 'Neden burada üretim yapmayalım?' dediler. Özellikle ticari araçtaki büyük potansiyeli gördüler. Bursa' da birçok atil kapasite bulunuyor. Biz de Karsan'la birlikte üretim için ortak proje geliştirdik ve Daihatsu'ya sunduk. Karsan'ın ticari araçta 60 bin adetlik kullanılmayan bir potansiyeli var. 30 milyon dolarlık yatırımla bu iş olur."

Haber: Mete TANSU

Vatan