BIST 9.590
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.475,25
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dahi Türk kalbine yenildi

Müzik otoriteleri tarafından viyolonselin dahi çocuğu olarak kabul edilen Benyamin Sönmez, 28 yaşında kalbine yenildi.

Abone ol

"Bana viyolonsel almasa da, popçusunu benden üstün tutsa da, pasaportuyla vize kuyruklarında beklesem bile ülkemden vazgeçmem"

Bu sözler viyolonselin dahi çocuğu olarak bilinen Benyamin Sönmez'e ait. Geçirdiği ani kalp krizi dolayısıyla belki de hayatının en başarılı döneminde, 28 yaşında yaşamını yitirdi

Müzik otoriteleri tarafından "Viyolonsel dünyasının genç ve karizmatik yeni üyesi", "Gerçek bir müzik ilizyonisti", "çalışında barok zarafetini ve Bizans renklerini barındıran genç Türk" olarak tanımlanan ülkemizin en genç viyolonselcisi Benyamin Sönmez'in zamansız ölümü ülkemizin müzik camiasını yasa boğdu.

BENYAMİN SÖNMEZ İÇİN HACETTEPE'DE TÖREN

Sönmez'in bir süredir yanında ikamet ettiği eşlikçi piyanistinin evinde Çarşamba günü kalp krizinden vefat ettiği bildirildi. Eve gelen doktorun, yaptığı ilk tıbbi muayene sonucunda Sönmez'in kalp krizinden öldüğü sonucuna vardığı açıklandı.

Genç viyolonselcinin, Hacettepe Üniversitesi'nde saat 12:30'da yapılacak törenin ardından naaşı Muğla'nın Fethiye ilçesine defnedileceği bildirildi.