BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Daha önce böyle bir şemsiye gördünüz mü?

Görünmez bir şemsiye ile yağmurda kuru kaldığınızı düşünebiliyor musunuz? İlginç ürün Air Umbrella ile bu mümkün.

Abone ol

Şemsiyeler genelde koruyucu olması için büyük ve sağlam aletlerdir. Küçük olanları ise sadece sizi korur ama hala çantanızda çok yer kaplar.

Halbuki sizi yağmurda basınçlı hava püskürterek yağıştan koruyan, pratik ve teknolojik bir ürüne sahip olmak istemez miydiniz?

İşte Air Umbrella’nın yaratıcıları bu ilginç ürünü düşünmüş ve tasarlamışlar. Air Umbrella ucunda küçük bir top olan bir çubuğa benziyor. Gövdesinde lityum bataryası, ucunda havayı emen bir pervane ve baş kısmında emilen havayı etrafa yayan bir motor sistemi var. Çalıştırdığınızda basınçlı hava baş kısmından etrafa hızla yayılıyor ve yağmur damlalarının yönünü değiştirerek dışarıya doğru atıyor. Siz de kuru kalıyorsunuz.

daha-once-boyle-bir-semsiye-gordunuz-mu.jpg

2012 yılında ortaya çıkan Air Umbrella fikri, o zamandan beri çeşitli örneklerle test ediliyormuş. Ama bu ilginç şemsiyeancak piyasaya sürülebilir hale gelmiş. Air Umbrella’nın üç modeli olacak, bayanlar için A modeli tek kişilik ve 500 gramlık küçük bir cihaz, 15 dakika kadar batarya ömrü var. B modeli standart model, 800 gram ağırlığında, iki kişilik ve sizi yağmurdan 30 dakika koruyabiliyor. C modeli ise boyu uzayan bir gövdeye sahip, 850 gram ve bu model de yaklaşık 30 dakika kadar çalışabiliyor.

Eğer Air Umbrella ile ilgilendiyseniz sizi hemen seri üretime geçmek için açılmış olan Kickstarter bağış kampanyası sitesine alalım. 118 Dolar’a Model A şemsiye, 128 Dolar’a Model B veya 138 Dolar’a Model C için önsipariş verebilirsiniz.

Ön sipariş vermeden önce bu ilginç şemsiyenin tanıtıldığı o videoyu izlemek ve yağmur altında neler yapabildiğini