BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca'daki PKK saldırısı için açıklama!

Bakan Yılmaz "Dağlıca'da taciz ateşi oldu. Ancak bu, bu dönem yapılmış bir şey değil" dedi.

Abone ol

Hakkari Dağlıca'da dün öğleden sonra başlayan PKK saldırısıyla ilgili Ankara'dan açıklama geldi. İlk açıklamayı Genelkurmay Başkanlığı yaptı ve PKK'nın Dağlıca'da üç adet havan atışı yaptığı ve askerin de karşılık verdiğini duyurdu. Meclis'te konuyla ilgili soruları cevaplayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Dağlıca'daki saldırının taciz ateşi olduğunu ve dönem dönem bu şekilde saldırıların gerçekleştiği, askerin de misli ile karşılık verdiğini söyledi.

Çözüm Süreci tartışmalarını yeniden alevlendiren saldırı Dağlıca saldırısı Ankara'da şok etkisi yarattı. Hafızalara Dağlıca Baskını'nı getiren saldırıyla ilgili ilk açıklama dün öğleden sonra Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. 

Genelkurmay, PKK'nın dün öğleden sonra Hakkari'deki Dağlıca bölgesinde askeri unsurlara yönelik üç adet havan atışı yapıldığı ve askerin de hedefleri 155 mm Fırtına Obüsü ve 120 mm havanlar ile karşılık verdiğini duyurdu.

PKK'DAN İKİNCİ SALDIRI 

Açıklamada ikinci saldırının da yine Dağlıca Bölgesi'nde Biksi makineli tüfekler ve Doçka uçaksavar makineli tüfekler ile yapıldığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı, terörist ateşlerine bölgedeki unsurlar tarafından ateşle karşılık verildiği kaydedildi.

İKİNCİ AÇIKLAMA BAKAN YILMAZ'DAN

PKK'nın Dağlıca saldırısı TBMM'nin de gündemine geldi. Torba Yasa Teklifi'nin görüşüldüğü Genel Kurul'da saldırıyı değerlendiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dağlıca'daki saldırının taciz ateşi olduğunu ve dönem dönem taciz ateşinin yapıldığını söyledi. Silahlı kuvvetlerin taciz ateşine misliyle karşılık verdiğini ifade eden Yılmaz, "Çözüm Süreci decam edecektir, taciz atışları olursa da silahlı kuvvetlerimiz misliyle karşılık verecektir" diye konuştu.