BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  GÜNCEL

Dağlıcada üç kişi tahliye edildi

12 askeri şehit eden PKK üyelerine yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla yargılanan 11 sanıktan 3'ü tahliye edildi.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesinde konuşlu askeri birliğe 21 Ekim 2007 tarihinde baskın düzenleyen ve 12 askeri şehit eden terör örgütü PKK üyelerine yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 11 sanıktan 3'ü tahliye edildi.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 3. duruşmasında tutuklu sanıklar Fehim Kına, Hasan Mert, Fahri Işık, Osman Ergen, Hanife Aslan, Selahattin Döğer, Yasin Sürücüoğlu, Metin Babat, Nurettin Özdil ile tutuksuz sanıklar, Seyfi Güzel ve Nazım Sarı hazır bulundu.

Duruşmada, 21 Ekim 2007'de Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe baskın düzenleyen terör örgütü PKK üyelerine yardım ve yataklık ettikleri ve terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 2'si köy korucusu 11 sanık dinlendi.

Sanık avukatlarının da dinlenmesinin ardından savcı Yılmaz Kıstı, sanıklardan Metin Babat, Hasan Mert ve Hanife Aslan'ın, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasıflarının değişme ihtimali ve tutukluluk sürelerinin göz önüne alınarak, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti yaklaşık 10 dakikalık aranın ardından, sanıklar Hanife Aslan, Metin Babat ve Hasan Mert'in tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar Nazım Sarı ve Seyfi Güzel ile diğer tahliye edilen 3 sanığın ise duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.