BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca son durum çok sayıda şehit var

DAĞLICA son dakika haberlerine göre çok sayıda şehit var. Genelkurmay Başkanlığı Dağlıca'da 16 şehit olduğunu açıkladı. Dağlıca'ya ilişkin son haberler şöyle;

Abone ol

DAĞLICA 'dan gelen son dakika haberler Türkiye'nin yüreğini yaktı. PKK tarafından son yılların en kanlı saldırısı düzenlendi. Dağlıca'daki şehit sayısı hakkında Genelkurmay Başkanlığı'ndan kamuoyuna açıklama geldi.

TSK'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hakkari Dağlıca'da 16 asker şehit oldu. 6 asker hafif şekilde yaralandı. Açıklamada terör örgütü PKK'ya ait 23 hedefin vurulduğu belirtildi.

TSK'NIN DAĞLICA AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

KILIÇDAROĞLU - DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan randevu talep etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine olumlu yanıt verdi. Başbakan Davutoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine olumlu yanıt verdiği, görüşmenin bugün gerçekleştirileceği bildirildi.

DAVUTOĞLU HULUSİ AKAR'LA GÖRÜŞÜYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bir araya geldi. Çankaya Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleştiriliyor.

Başbakan Davutoğlu, Orgeneral Akar ile bugün telefonda da görüşmüş, Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısının ardından terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonla ilgili bilgi almıştı.

A HABER SALDIRI BÖLGESİNDE

Dağlıca'da saldırının meydana geldiği bölgeye giden AHaber ekipleri saldırı sonrası bölgeden ilk görüntüleri yayınladı.

Bölgeden gelen son haberlere göre, havadan ve karadan başlatılan operasyonlar sürüyor. Dağlıca'daki PKK hedefleri vuruluyor. A Haber'in aktardığı bilgilere göre, teröristler çembere alındı. 



DAĞLICA'DA ŞU AN NELER OLUYOR?
Dağlıca saldırısındaki şehit sayısını Genelkurmay'ın neden açıklamadığı ortaya çıktı. Güvenlik uzmanı Mete Yarar Dağlıca'ya ilişkin hiç bilinmeyen detaylar verdi. Mete Yarar'ın aktardığına göre şu anda timler çatışma bölgesine ulaşmak için tırnaklarıyla kaza kaza ilerlemeye çalışıyor. Hava çok kötü olduğu gibi bir yandan PKK ateşi öte yandan ise patlayıcılarla dolu arazide ilerleme zorluğu yaşıyorlar. TSK timlerden doğrulama bilgisi almadan açıklama yapmıyor.

TABUR KOMUTANI ŞEHİT OLDU
Saldırıda şehit düşenlerin haberleri ailelerine iletilmeye başlandıkça isimlerde ortaya çıkıyor. Haber ajansı İHA Dağlıca saldırısında Tabur komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit olduğunu duyurdu.
daglica-sehidi-yarbay-ilker-çelikcan-kimdir.20150907112949.jpg
Şehit Yarbay İlker Çelikcan'ın acı haberi Bursa'da oturan ailesine iletildi. Yarbay İlker Çelikcan'ın Erzurum'un Olur İlçesi'ne bağlı Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin ise Bursa'da oturduğu öğrenildi. Çelikcan'ın ailesinin merkez Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Mahalle ise bayraklarla süslendi.


HASTANEYE KALDIRILAN 6 YARALI ASKER

Haber ajansı iha Dağlıca saldırısında yaralanan 6 askerin son durumuyla ilgili haber geçti. Haberde Dağlıca saldırısında yaralanan G.Ö., C.A., İ.H.Ö., Ö.İ., A.Ş.K. ve M.İ. isimli askerlerin, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındığı bildirildi. Yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu, bölgede ise çatışmanın devam ettiği haber verildi.

ŞEMDİNLİ VE ÇUKURCA ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Hakkari Valilği,, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde bazı alanların, 9-23 Eylül tarihleri arasında "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, il sınırları içerisinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemlerinin, kenttin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığı belirtildi.

Bu eylemler neticesinde vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."

Açıklamada, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, Şemdinli ve Çukurca ilçesindeki bazı alanlarda "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Şemdinli ilçesi sınırlarında bulunan Akpınar Dağı Bölgesi (Otlu Tepe, İncetaş Tepe, Alçakyer Tepe, Sersüviski Tepe, Akpınar Dağı arasında kalan bölge), Dolaylı Tepe-Çeşme Tepe (Çeşme Tepe, Dolaylı Tepe, Ormanlı Tepe ve Melik Tepe batısı arasında kalan bölge) ve Çukurca ilçesi sınırlarındaki Üçtepeler-Kavga Yeri Tepe bölgesi (Başpınar, Şen Tepe, Kavgayeri Tepe, Avuş Tepe, Baski Dağı, Sitine Tepe, Seribayırı Sırtı, Tepeşin Tepe, Taşlı Tepe, Haniş Bayırı, Beruş Sırtı, Soğukpınar, Kirman Sırtı, Çayır Dağı, Meydan Dağı, Tahtasırtı, Gülmüş Dağı, Düztepe, Avuçpınarları, Çıplak Sırtı, Sırameşe Pınarları, Öküzöldü, Kemer Dağı, Gündek Dağı, Serani Sırtı, Başpınar arasında kalan bölge), Davul Tepe-Mevzi Tepe bölgesi (Arılı Tepe, Kurşunlu Dağı, Birader Dağı, Geyik Tepe Batısı, Küçükmevzi Tepe Batısı, Pistali Dağı, Kıran Tepe, Kar Tepe, Kırmızı Tepe Batısı, Keklikkaya Tepe, Genç Sırtı, Gezgin Tepe, Uzunsırt Doğusu, Nergiz Dağı, Eşekbaşı Tepe, Çayırlık, Karanlık Dağı arasında kalan bölge) ve Kavuşak-Karadağ Bölgesi (Harami Tepe, Cevizli, Depi Tepe, Taban Sırtı, Güney Sırtı, Bayk Tepe, Güney Tepe, Alkan Mahallesi, Kumru Tepe, Kaya Pınar Mevki, Kepli Tepe, Baski Tepe, Baştepe Mahallesi, Madenli Mahallesi, Ağdan Tepe ve Kaynak Mahallesi arasında kalan bölge) 09 Eylül 2015 günü saat 00:00:01'den 23 Eylül 2015 günü saat 23:59:59'a kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır."

GENELKURMAY'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA
daglica-son-dakika-haberleri-sehit-sayisi-kac-oldu.jpg
DAĞLICA saldırısıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı gece saat 02.20'de yaptığı son dakika açıklamada şehit sayısını vermedi. TSK açıklamasında Dağlıca saldırısında 'şehitler ve saldırılar olduğu' bildirilmekle yetinildi. Genelkurmay'ın bugün yeni bir açıklama yaparak şehit sayısını açıklaması bekleniyor. 


Genelkurmay'ın Dağlıca saldırısıyla ilgili sitesine koyduğu açıklamada "06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur" denildi.

ŞEHİT SAYISI NİYE AÇIKLANMIYOR?
TSK'nın saat 15.30'da meydana gelen olayla ilgili saatlerdir beklenen açıklaması gece saat 02.20 sıralarında geldi. Açıklamada şehit sayısının verilmemesi dikkat çekti.

DAĞLICA SON DURUM NELER OLDU?
daglica-son-dakika-haberleri-sehit-sayisi.20150907013149.jpg
Bugün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

DAĞLICA ŞEHİT SAYISI KAÇ?
Dağlıca 'daki hain saldırıdan sonra gelen son dakika haberler şehit sayısı hakkında çelişkili bilgilerle dolu oldu. Hakkari valisi şehitlerin olduğunu ve Genelkurmay başkanlığı tarafından açıklama yapılacağını söylemekle yetindi. Gelen ilk haberler ise Dağlıca 'da şehit sayısının 10'dan fazla olduğu yönünde. Yabancı ajanslar ise 15 şehit olduğunu bildiriyor.

TSK HAVADAN BOMBALIYOR
dağlica-son-dakika-haberleri.20150907013204.jpg
Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

ANKARA'DA GÜVENLİK ZİRVESİ
Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya’da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü. Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara’ya giderek kurmaylarıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecek.

ERDOĞAN : ALLAH SABIR VERSİN
ATV'de canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin, "Şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin" dedi.