BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca saldırısı şehit sayısı yükseldi

DAĞLICA saldırısında şehit olan askerlerin sayısı 4'e yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca saldırısına ilişkin yeni bir açıklama yayınladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Dağlıca saldırısı açıklaması.

Genelkurmay Başkanlığından, Dağlıca bölgesi ve civarında  dün gerçekleştirilen operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında ağır yaralanan bir askerin daha şehit olduğunu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Dağlıca'da dün gerçekleştirilen operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında ağır yaralanan bir askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

DAĞLICA SALDIRISI YARALI ASKERLERİN DURUMU

Diğer yaralı 5 askerin tedavilerinin ise devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Hakkari Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda meydana gelen çatışmalarda 3 asker şehit düşmüş, biri ağır 6 asker yaralanmıştı. Durumu ağır olan askerin de şehit olmasıyla, operasyonda şehit olan asker sayısı 4'e yükseldi.

Çatışma Dağlıca'daki İkiyaka bölgesinde operasyon yapan özel kuvvetlere, teröristlerin ateş açması üzerine çımkmıştı.

Tabur komutanı yarbay İhsan Ejdar ile astsubaylar Turgay Topsakaloğlu ve Samet Çakır şehit olmuştu.