BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca baskınının şifreleri çözüldü!

PKK’nın erlerimizi kaçırıp Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması için şantaj yapmayı planladığı belirlendi.

Abone ol

Mehmetçik’in şehit düştüğü Yeşiltaş saldırısına katılan teröristin ifadesi kanlı planı gözler önüne serdi.

100 kişilik grup, 11 gün boyunca bölgede toplantılar düzenlemiş. Hedef, askerleri kaçırıp Öcalan’a uygulanan sözde tecritin kaldırılması için pazarlık.

Yeşiltaş saldırısının kan donduran ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. 8 askerimizin şehit edildiği, 19 askerimizin yaralandığı saldırıda terör örgütünün Türk askerini esir alarak, terörist başının sözde tecridini kaldırmak için pazarlık aracı yapmayı hedeflediği öğrenildi.

Saldırıyı Mazlum Rus kod adlı Arsin Kotikyan isimli teröristin başında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik terörist grup gerçekleştirdi. Grup olaydan 12 gün önce harekete geçti ve Çukurca ilçesi sınırında bulunan ‘Alan Düz’ diye adlandırılan bölgede toplandı.

dddd.20120629091246.jpg
Burada saldırının ayrıntıları anlatılan teröristler iki gruba ayrıldı. Gruplar gündüz saldırının yapılacağı bölgeye yakın bir yere kadar yürüdü. Geri kalan yol gecenin karanlığından faydalanılarak alındı. 13 kişilik grup hedef saptırmak için farklı bir bölgeden taciz ateşi açtı. ‘Sızma timi’ diye adlandırılan asıl terörist grup saldırıyı gerçekleştirdi.

SALDIRI EMRİ ŞİFRELİ MESAJDA

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalı, Yeşiltaş Karakolu’na yapılan saldırının nasıl gerçekleştirildiğine ilişkin ayrıntılar netleşmeye başladı. 19Haziran günü yapılan hain saldırıya katılan ve saldırıdan 4 gün sonra yaralı bir şekilde yakalanan Celal kod adlı Abdülcebbar Altıntaş isimli teröristin ifadelerine ulaşıldı.

www.20120629091330.jpg
2003 yılında örgüte katılan ve sözde Zağros Eyaleti, Cilo Taburu More Biriminde (Başkale-Yüksekova- Esender üçgeninde kalan ve Mor Dağları’nın bulunduğu bölge) sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Altıntaş, genel görevlerinin örgütlenme ve lojistik temin etme olduğunu kaydetti.

FEHMAN HÜSEYİN’İN YARDIMCISI

Altıntaş hain saldırının detaylarını şöyle anlattı: “Eylemden 10-12 gün kadar önce telsizden şifreli olarak Çukurca ilçesi sınırlarında bulunan ve ‘Alan Düz’ olarak adlandırılan bölgeye gelmemiz yönünde talimat aldık. 3-5 gün yürüdükten sonra toplam 6 örgüt mensubu ile birlikte bölgeye ulaştık. Burada 8 gün kaldık. Bizim grupta bulunan 6 örgüt mensubuna hitaben Reşit Dostum kod adlı Mehmet Can Gürhan (Güney Saha Eyalet Koordinatörü) ve ismini bilmediğim, ancak Bahoz-Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in yardımcısı olan bir bayan örgüt mensubu tarafından, saldırının nasıl yapılacağının anlatıldığı bir toplantı düzenlendi. Bölgede yaklaşık 100 örgütmensubu toplandık ve 8 gün kaldık.”

zzz.20120629091400.jpg

2 DOÇKA GÖTÜRDÜK

Eylemden iki gün önce 2 adet Dokça marka silahı bölgeye götürdüklerini belirten Altıntaş, “Bende ve Ozan kod adlı arkadaşımızda telsiz bulunuyordu. Eylemden önceki gün bir yere kadar gündüz yürüdük, geri kalan yolu da gece geçtik” ifadelerini kullandı.

SALDIRI 20 DAKİKA GECİKTİ

Saldırının gece 03.30’da başlamasının planlandığını ancak bilmediği bir nedenle 15-20 dakika gecikme olduğunu dile getiren Altıntaş, şöyle devam etti: “Saldırı Reşit Dostum kod adlı Mehmet Can Gürhan isimli örgüt mensubunun telsizden ‘Neden başlamıyorsunuz’ demesinden sonra başladı. Benim gurubum askerin dikkatini dağıtmak ve sızacak grubun işini kolaylaştırmak amacıyla dağın yamacında mevzilendi.”

Kendilerinin dikkat dağıtması neticesinde asıl saldırıyı yapacak ‘sızma gurubu’nun askeri üsse yaklaştığını anlatan Altınbaş, bu grubun başında Mazlum Azlum Rus kod adlı Arsin Kotikyan isimli Ermenistan doğumlu örgüt mensubunun bulunduğu söyledi. Altınbaş bacağından vurularak yaralandığını dile getirerek, “Silah ve teçhizatlarımı alarak uzaklaştılar. Bana geri gelip seni alacağız dediler. Ama gelen olmadı” şeklinde konuştu.