BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dağa taşa uyuşturucu ekmişler

Gavur Dağı'nda PKK'nın hint keneviri ektiği ortaya çıktı. Dağ taş hint keneviri bahçesine çevrilmiş.

Abone ol

Halk arasında Gâvur Dağı olarak bilinen Toros Dağları'nın en güneyindeki bölümünü oluşturan Amanos Dağları'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde 800 rakımlık tepede arama tarama çalışması yapan ekipler, PKK terör örgütü üyelerine maddi destek sağlamak amacıyla ekilen 100 bin kök dişi Hint keneviri ele geçirmişti.

Gerçekleştirilen bu operasyonun ardından ekipler merkeze bağlı Serinyol Beldesi Tahtaköprü Köyü kırsalında uyuşturucunun ham maddesi olan 40 bin kök Hint keneviri bitkisi ve 150 kilo kubar esrar daha buldu.

Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği arama tarama çalışmalarında Hint kenevirlerinin ekildiği alanların ormanlık arazi olduğu ve ekim yapılabilmesi için ormanlık alandaki ağaçların kesildiği belirtildi. Beldede ayrıca Tahtaköprü köyünde ikamet eden İ.E'ye ait tarlada yapılan aramada da çok sayıda Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Gözaltına alınan İ.E'nin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisine ulaşıldı.

Jandarma gerek 800 rakımlık tepede gerekse Tahtaköprü Köyü kırsalında ele geçirilen kubar esrar ve kenevir bitkilerinin PKK gözetiminde ekildiği bilgisini verdi.

Olayla ilgili Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken en son ele geçirilen 40 bin kök Hint keneviri jandarma gözetiminde Serinyol çöplüğünde imha edildi. Yapılan bu son operasyonla İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri son bir ay içerisinde toplamda 2 milyon 203 bin adet dişi Hint keneviri ile birlikte 1 ton 951 kilogram kubar esrar ele geçirdi.

Yaptıkları başarılı operasyonlarla bölge halkının da takdirini kazanan Jandarma ekipleri Amanos dağlarını mesken tutan zehir tacirlerinin uyuşturucu imal ederek elde ettikleri gelir ile PKK terör örgütüne maddi yardım sağlamasının da önüne geçmeye çalışıyor.