BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  GÜNCEL

Dağa çıkarım polemiği tam gaz!

Bir dağ polemiğidir gidiyor. Bülent Arınç'ın Gültan Kışanak'ı kast ederek söylediği, "Ben de olsam dağa çıkardım" sözlerinden sonra Başbakan, Bülent Arınç'ın sözlerine destek vermemişti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Bülent Arınç'ın açıklamalarına, "Dağa çıkmayız" diyerek yanıt veren Başbakanın ardından, dün deSağlık Bakanı bir "dağ açıklaması" yapmış, "Sadece hasta almak için dağa çıkarız" diyerek polemiği devam ettirmişti. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da bu konuda esprili bir açıklama yaparak bu polemiğe dahil oldu.

Galip Ensarioğlu, "Dağa kayak yapmak için çıkarım" dedi.

BÜLENT ARINÇ DUYGUSAL BİR İNSAN 

"
Bülent Arınç duygusal bir insan. Olayları yorumlarken insani temelde empati yaparak, bu duygudaşlık üzer,inden bir diyalog kurmak istiyor. diyalog kurmadan sorun çözemeyiz. Birbirimizi anlamadan sorun çözemeyiz. Acıların ortaklaşması, insani temelde bir takım diyaloglar çözüme zemin hazırlar. ama ideoojik ve siyasi temelde olaylara yaklaştığınız zaman çok ayrışıldığı için sorunlar çözülmüyor ve diyalog kurulamıyor. Mutlaka herkesin siyasi bir görüşü ve ideolojik bakış açısı vardır ve olmalıdır, ama böylesine tıkanmış sorunları çözebilmek için ideolojileri ve görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakarak hepimizin ortak paydası olan bu duygusal temeldeki konularda uzlaşabiliriz.  Birbirimiz anlamak çözüme zemin oluşturur. Bu temelde değerlendirmek lazım. Yoksa Sayın Bülent Arınç'ın hiçbir şekilde dağa çıkamayacağını herkes bilir. Siyaseti çözüm yöntemi olarak seçen ve şiddetin her türlüsünü reddeden bizlerin dağa çıkmak gibi bir niyeti zaten olmadı olamaz. Sorunun niye bu hale geldiği, neden bunca acının yaşandığı, travmalarının yaşandığının analizini yapma adına yapılan bir ifadedir."

Başbakanın konuya Bülent Arınç gibi duygusal yaklaşmamaısının nedenini, onun Başbakan olmasına bağlayan Ensarioğlu şöyle konuştu:

ÜLKE DUYGUYLA YÖNETİLMEZ


"Ülke duygularla yönetilmez, akılla yönetilir. Sayın Başbakanın ülkenin bütünlüğü içinde bir değerlendirme yapması fazla hassasiyet oluşturacaktır. Başbakanın sorumluluğu daha farklıdır. Yanlış anlaşılacak bir değerlendirme yapmadı."

"Bülent Arınç'ı eleştirenler oldu ama ciddi bir karşılk da buldu. Ortamı yumuşatmak lazım. Doğru veya yanlış ama birbirimizi anlamaya yönelik farklı bir üslup kullanmamız gerekir."