BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  DÜNYA

DAEŞ'in döşediği mayınlar temizlendi

ÖSO, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesi ve çevresini terör örgütü DAEŞ'in döşediği çok sayıda mayından temizledi.

Abone ol

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Nureddin Zengi grubunun komutanı Ahmed Genco, ÖSO'ya bağlı Mühedislik Tugayı'nın Cerablus bölgesi ve çevresini DAEŞ'in döşediği çok sayıda mayından temizlediğini belirtti. Genco, çok amaçlı kullanıma hazırlanan mayınlardan büyük olanlarının tanklar ve zırhlı araçlar için, orta ve daha küçük boyuttakilerin ise otomobiller ile küçük ulaşım araçları için olduğunu söyledi.

Etkisiz hale getirilen mayınların arasında ayakla temas edilmesi halinde infilak ederek insanları hedef alan "anti personel" mayınların da bulunduğunu kaydeden Genco, bazı binaların tel ve pil kullanılarak tuzaklandığını, şişe, tüp hatta cetvel gibi çeşitli şekillerde patlayıcılar da olduğunu ve hepsinin temas halinde patlamaya hazır bulunduğunu ifade etti.

Söz konusu mayın ve "bubi tuzaklarının" DAEŞ'in askeri operasyonlara karşı kullandığı önemli yöntemlerden biri olduğunu ifade eden Genco, Cerablus ve çevresinde çok sayıda bu tür mayın bulduklarını kaydetti.

Cerablus'a girmelerinde mayınların kendilerine büyük zorluk teşkil ettiğini ifade eden Genco, beklenmeyen mekanlara yerleştirilen mayınlar nedeniyle dikkatli davranmak zorunda kaldıklarını ve Mühendislik Tugayı tarafından tarama yapılmayan yollara ve evlere giremediklerini aktardı.

Mayınların sivillerin evlerine dönmesini geciktirdiğini belirten Genco, Cerablus'ta mayınların temizlenmesi ve binlerce sivilin evlerine dönmesi konusunda ilerleme kaydettiklerine işaret etti.