BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na dizi teklifi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kars mitinginde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın Kars mitinginde hedefinde yine Bahçeli ve Kılıçdaroğlu vardı. Bahçeli'yi doktorlara değil, bağımsız ülkücülere ve millete havale ederken, Kılıçdaroğlu'nun da fıkra gibi genel başkan olduğunu söyledi. 

İki liderin üslubunu eleştiren Erdoğan, Bahçeli'yi çok kızdıracak sözlerle yüklendi:

BAHÇELİ'Yİ BAĞIMSIZ ÜLKÜCÜLERE HAVALE ETTİ

"MHP Genel Başkanı... 19 Mayıs bir milli bayramımızdır değil mi? Milli bayramla ilgili yapmış olduğu açıklamasında kin, öfke, nefret dolu açıklamalar yapıyor. Ben, MHP'nin genel başkanını da arkadaşlarını da MHP'ye gönül veren kardeşlerime havale ediyorum. Gerçekten bağımsız ülkücülere havale ediyorum. Doktorlara değil, psikiyatristlere değil, milletime havale ediyorum. Milletim bunlara en güzel cevabı 12 Haziran'da sandıkta zaten verecek. 12 Haziran'da milletim bunlara, üslup, dil, saygı dersi verecek."

NAHCIVAN'DAN "UCUBE" MEKTUBU

Erdoğan ayrıca Nahcıvan Meclis Başkanı Vasıf Talibov'un Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkılmasına destek verdiği mektubu seçim meydanında okudu:

"Türkiye Respublikası'nın baş Nazırı hörmetli Recep Tayyip Erdoğan'a, hörmetli başnazır. Türkiye'nin Kars şeherinde ucaldılan insanlık abidesinin sökülmesi barede verdiyiniz gösterişe göre size Nahçıvan Muhtar Resbuplikası'nın Ali Meclisi adından ve şahsen öz adımdan derin minnettarlığımı bildirirem. Bu abide dostluk veya insanlık sembolü yok, zati alinizin dekik ifade etdiyi kimi 'ucube', yani, eybecerlik remzi idi. Fursattan istifade edib, zat-i alinize bir daha yüksek ehtiramımı bildirir, gardaş Türkiye'nin inkişafı namına semereli faaliyyetinizde daha böyük uğurlar arzulayıram. Derin hörmetle imza, Vasıf Talibov.' İşte mesele budur. Daha fazla yoruma girmiyorum.''

55 ESER AÇILIŞI GÖRÜLMEDİ

Erdoğan, Ocak ayında Kars'ta 55 eserin, 55 hizmetin açılışını yaptıklarını belirterek, ''Fakat maalesef, Kars, bu hizmetlerle, bu açılışlarla değil, burada, estetikten uzak, tarihi eserlerin üzerine yapılmış o garip yapıdan dolayı tartışıldı'' sözleriyle tartışmalara göndermede bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun şaka gibi genel başkan olduğunu söyleyen Başbakan, CHP liderini istismarcılıkla suçladı ve Samsun'da vefat eden bebeği örnek gösterdi:

KILIÇDAROĞLU'NUN BİRİ BİR GÜN

"Kılıçdaroğlu'na benim artık cevap vermeme gerek yok. Kendisi zaten kendisine zarar veriyor. Bir gazete geçenlerde güzel bir başlık attı. 'Kılıçdaroğlu'nun biri bir gün...' diye başlık atmıştı. Fıkra gibi adam. Kendisini eleştirelim diyoruz, u dönüşlerini yüzüne vuralım diyoruz onu da kendisi U dönüşü değil S dönüşü olarak kendisi yapıyor. Biri çıktı bir şaka yaptı email ile ilgili. Diyorum ya şaka gibi fıkra gibi bir genel başkan.

FIKRA GİBİ ŞAKA GİBİ GENEL BAŞKAN

"Ana muhalefet Partisinin başkanını da çirkin iddia ve itirafları ile başbaşa bırakıyorum. Şaka gibi fıkra gibi genel başkan... Samsunda yoksul bir ailenin çocuğu vefat etti. Duydunuz... CHP genel başkanı bu bebek üzerinden günlerce propaganda yaptı. Kendi belediyesi sınırında olmasına rağmen devlet yardım etmiş olmasına rağmen hala o bebeği istismar ediyor. Bebeğin annesi çıktı "bari bebeğimi mezarında rahat bıraksınlar, acım katlanıyor" dedi. Ben böyle bir insafsızlığa vicdansızlığa ne söyleyim..."

DİZİDE BAŞROL OYNA

Kendisini televizyona düelloya çağıran Kılıçdaroğlu'nu bir dönem 'yalan rüzgarı' adlı dizide başrol oynamaya çağırdı:

''Televizyona bu kadar meraklıysan, bir ara Yalan Rüzgarı dizisi vardı, o diziyi yeniden hazırlasınlar, sen çık orada başrol oyna. Sana bu yakışır. Muhatap almamıza gerek yok, biz yolumuza devam edelim''