BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.239,56
HABER /  GÜNCEL

Çuvalcı generalden PKK-PYD açıklaması

KUZEY IRAK'ta 2003 yılında Türk askerinin başına çuval geçirmesi olayının asli sorumlusu David Petraeus yıllar sonra PYD'nin PKK'nın kuzeni olduğunu söyledi.

Abone ol

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan eski CIA Direktörü Petraeus, PYD için "PKK'nın kuzeni" dedi. Çuvalcı general Petraeus'un adı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı adayları arasında geçiyor. 

Münih Güvenlik Konferansı'nda Türkiye konulu bir oturumda konuşan eski CIA Direktörü David Petraeus, PYD için "ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın kuzeni" dedi. Petraeus, "PKK'nın kuzeni" dediği PYD'nin DAEŞ'e karşı çok iyi mücadele ettiğini de söyledi. 

Rakka operasyonuna da değinen Petraues, "Rakka'nın bir Kürt kenti olmadığı ve bu nedenle Kürtler tarafından kurtarılamayacağı anlayışı var. Askeri anlayışa göre tutamayacağın toprağı kurtarmamalısın" diye konuştu. 

Petraues, Türk-ABD ilişkilerinde yakınlaşma sinyalleri olduğuna da işaret ederek, "Suriye'de daha fazla kan akmasının nasıl önlenebileceği hedefine odaklanılmalı. Türkiye bu konuda çok somut öneriler sundu, bu önerilerin çok ciddiye alındığını düşünüyorum" dedi. 

2003'te Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayı sırasında Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin başında olan David Petraeus'ın adı, Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı adayları arasında geçiyor.