BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.476,72
HABER /  GÜNCEL

Çuval geçirme girişiminin görüntüleri

İskenderun'da 2 sivil Alman NATO askerinin başına çuval geçirilmesi girişimi amatör kameralara yansıdı.

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde sivil 2 Alman NATO askerinin başına çuval geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan 28 kişi serbest bırakılırken, olaya ait kamera görüntüleri ortaya çıktı.

ALMAN ASKERLER KUYUMCUYA SIĞINIYOR

Hatay'ın İskenderun ilçesinde İşçi Partisi'nin gençlik yapılanması olan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Patriot hava savunma sistemlerin sevkiyatında görevli olan ve sivil olarak caddeye yürüyen Alman askerlerin başlarına çuval geçirme girişiminde bulundu. Amatör kamera tarafından görüntülenen saldırıda, Alman askerler, bir kuyumcuya sığındı.

ÖNCE SÖZLÜ TACİZ

Akşam saatlerinde Şehrin en işlek caddesi olan Şehit Pamir Caddesi üzerinde alışveriş için otelden çıkan 7 Alman askeri takibe alan İşçi Partisi'nin gençlik yapılanması olan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Alman askerlerin başına çuval geçirme girişiminde bulundu. İki askerin başına çuval geçirmeyi başaran ve askerleri tartaklayan gruba çevredeki vatandaşlar müdahale ederken askerler kuyumcuya girerek saldırganlardan kurtuldu. 

SİVİL POLİSLER DEVREYE GİRDİ

Şehit Pamir Caddesi'nde Kuyumcular Çarşısı civarında yürüyüş yapan Alman askerlerin yanına yaklaşan TGB’li üyeler burada Alman askerlerin başına çuval geçirmek istedi. Tam bu sırada Alman askerleri ve grubu yakından takip eden sivil polisler, guruba zamanında müdahale ederek olayın büyümesini önledi. Alman askerler, olay sonrası bir kuyumcuya girerek kurtulmayı başarsa da TGB’li gençler de kuyumcuya ellerinde çuvalla girdi. Poisin zamanında müdahalesi ile olay büyümeden önlendi.