BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  MEDYA

Cüneyt Özdemir'i şaşırtan minare!

Rizeliler, kış aylarında çığ felaketleri nedeniyle sürekli zarar gören cami minaresini portatif hale getirdi.

Abone ol

Rize'nin ilginç mimarilerine bir yenisi daha eklendi! Bu kez Rizeliler, kış aylarında çığ felaketleri nedeniyle sürekli zarar gören cami minaresini portatif hale getirdi. Yayladan göç ederken indiren ilkbaharda ise yerine monte edilen minareyi oldukça beğenen Cüneyt Özdemir ise bakın o fikrin sahipleri için neler söyledi.

Rize'nin İkizdere İlçesi Meşe Köyü'nün yaylası olan Karzava Yaylası'nda bulunan cami minaresi yayla sakinleri tarafından portatif hale getirildi. 

7 METRE YÜKSEKLİĞİNDE 

2 bin 100 rakımlı yaylada bunun 7 metre yüksekliğindeki minare çığ riskine karşı kış aylarında yatırılarak yaz aylarında ise kurulan özel düzenek ile kaldırılıyor. Yaylada bulunan caminin hemen bitişiğinde 7 adet varil birbirine eklenerek yapılan ilginç minare görünümü ile bilindik minareleri andırırken, teknik özellikleri ile ise eşi benzeri bulunmuyor.

CÜNEYT'İN DE İLGİSİNİ ÇEKTİ 

Rizeliler'in bu pratik zekasına hayran kalan Cüneyt Özdemir ise sırf bu minareye görmek için o yaylaya gitme kararı aldı. Canlı yayında köy öğretmeniyle konuşan Özdemir, Rize'deki bu tip ilginç mimari örnekleriyle ilgili program yapacağını söylerken fikrin sahiplerini ise kutladı. İşte Özdemir'in o ilginç sözleri;