BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Cüneyt Özdemir'e sakıncalı mektup

İddiaye göre iki mahkumun mektubu yazarlara gönderilmedi. Cüneyt Özdemir ve Oral Çalışlar'a yazılan mektuplar neden sakıncalı bulundu?

Abone ol

Radikal'in haberine göre, Bolu F Tipi'nde kalan hükümlülerin Radikal yazarlarına yazdıkları mektuplar 'sakıncalı' bulundu. Cezaevi yönetimi mektuplara el koydu.

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlik Kapalı Cezaevi’nde kalan hükümlü Ufuk Keskin Radikal Gazetesi Yazarı Cüneyt Özdemir’e, aynı cezaevinde kalan hükümlü Bülent Erkol da Radikal Yazarı Oral Çalışlar’a bir mektup göndermek istedi. Ancak cezaevi yönetimi söz konusu mektupları ‘sakıncalı’ bularak, el koydu.

Hükümlüler, ‘mektuplarının gönderilmemesini’ Bolu İnfaz Hakimliği nezdinden itirazda bulundu. İtirazı görüşen Bolu İnfaz Hakimliği, Bolu Cumhuriyet Savcılığı’ndan görüş talep etti. Savcılık mektupların gönderilmeme kararının yerinde olduğu yönünde görüş bildirdi.

"ÖRGÜT MENSUPLARI ARASINDAKİ HABERLEŞME"

Bolu İnfaz Hakimliği de cezaevi idaresinin mektupları el konulması kararını yerinde bularak, yapılan itirazların reddine karar verdi. Kararın gerekçesinde ise suç örgütü mensupları arasındaki haberleşmenin engelleneceği değerlendirmesinde bularak şöyle denildi:

“Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun 68/3 Maddesinde kurumun asayiş ve güvenliğini tehlikeye düşüren, görevlileri hedef gösteren, terör ve çıkar amaçlı suç örgütü veya diğer suç örgütü mensuplarının haberleşmesini sağlayan, kişi veya kuruluşları paniğe yöneltecek yalan ve yanlış bilgileri, tehdit ve hakareti içeren mektup faks ve telgraflar hükümlüye verilmez. Hükümlü tarafından yazılmış ise gönderilmez ibaresi yer aldığından, itiraza konu mektubun incelenmesinde dosya kapsamında hep birlikte değerlendirildiğinde Ceza İnfaz Kurumu Kararı usul ve yasa uygun olduğundan itirazın reddine karar vermek gerekmiştir.”

Bolu F tipi Cezaevi’nde kalan Yusuf Yılmaz’ın, avukatı Engin Gökoğlu’na gönderdiği mektubu da yollanmadı.

AVUKATA DA YASAK

‘Terör örgütü mensuplarının örgütsel amaçlı olarak haberleşmeleri ve terör örgütü mensuplarının övücü ve yüceltici ifadeler taşıması nedeniyle’ mektuba el konulmasına karar verildi. Karara yapılan itiraz yine Bolu İnfaz Hakimliği tarafından reddedildi.