BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  MEDYA

Cüneyt Özdemir Başdanışman'ı El Kaide'yle vurdu!

Cüneyt Özdemir, Başdanışman'ın Akşam'a verdiği röportajdaki Suriye açıklamalarını konu aldığı yazısındaki hükümetin El Kaide karşısındaki tutumunu eleştirdi...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Radikal yazarı Cüneyt Özdemir son günlerde bir çok medya polemiğine taraf olan Başbakan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'a yönelttiği eleştirilerle dikkat çekti.

BAŞ DANIŞMAN'IN SURİYE VE EL KAİDE AÇMAZI

Akdoğan'ın Başbakan'a en yakın isimlerden olması nedeniyle kendisini ve her açıklamasını ciddiye aldığını vurgulayan Cüneyt Özdemir, Başdanışman'ın Akşam'a verdiği röportajdaki Suriye açıklamalarını eleştirdi. Akdoğan'ın çizdiği Suriye resminin gerçeği yansıtmadığı gibi dünyadaki algının çok uzağında olduğunu kaydeden Radikal yazarı El Kaide bağlantılı grupların bölgedeki varlığını hatırlattı. Başdanışman'ın El Kaide'yi görmezden gelen hatta dolaylı olarak destekleyen bir tutum aldığını yazan Özdemir, bu tutumun yüzde 50 oya rağmen hükümeti küresel ölçekte marjinalleştireceğini yazdı.

İşte Özdemir'in "Benim cici El Kaide'm!" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

Yalçın Akdoğan’ın çektiği Suriye fotoğrafında El Kaide bağlantılı, El Nusra Cephesi nerede ise hiç yok. Oysa dünyanın baktığı Suriye fotoğrafının bir yanında Esad yönetimi varsa diğer tarafında El Kaide üyelerinin oluşturduğu iddia edilen El Nusra Cephesi var. Mesela İngiltere’de parlamentonun Suriye’ye yönelik bir operasyona hayır demesinin en önemli nedeni El Nusra Cephesi. Sadece bu olsa iyi, önceki gün Alman televizyonlarında yayımlanan bir haber programında uzun uzun Türkiye’nin El Nusra Cephesi’ne nasıl yardım ettiği sorgulanıyordu. “Bir NATO ülkesinin El Kaide’ye yardım etmesini nasıl karşılıyorsunuz” diye soruluyordu. Üstelik de Alman askerlerinin Patriot’larla korduğu bir NATO ülkesinin yardımının altı çiziliyordu. 9 Eylül’de ABD Başkanı Obama’yı zorlayacak olan Kongre toplantısında da muhtemelen gündeme aynı soru gelecek. Üstelik ABD ordusunda kimi askerler sosyal medyada ilginç bir kampanya başlatıp “El Kaide’nin müttefiki olmak için orduya katılmadık” şeklindeki yüzlerini kapatan fotoğraflar çekip yayımlıyorlar. Bugün Suriye resmine bakan dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun El Nusra Cephesi’nin Suriye kördüğümünün bir parçası olduğunu görür ve kabul edersiniz.

Yalçın Akdoğan’ın Suriye meselesine fazlası ile yerel baktığı gibi bir endişeye kapıldım. Şu anda Suriye’nin belki de en istikrarlı bölgesi PYD, Akdoğan’ın El Nusra’dan daha çok ilgisini çekiyor. Daha fazla endişelendiriyor. Adını bir kez olsun anmadığı El Nusra Cephesi’nin geleceğine yönelik ise sanırım dünyanın en iyimser yaklaşımına sahip.

Yazının tamamı için buraya tıklayın...