BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66
HABER /  MAGAZİN

Cüneyt Arkınla birbirimize girdik

Yeşilçam'ın emektarlarının bir dramı bu. Vurdulu kırdılı filmlerin oyuncusu Sönmez Yıkılmaz'dan ilginç açıklamalar.

Abone ol

Türk Sineması'nın kötü adamlarından Sönmez Yıkılmaz, 1000'i aşkın filmde oynadı. 'Manisa Tarzanı', 'Silaha Yeminliydim' ve 'Türk Rambosu', 'Rockçı Kekolor', 'Killing Ölüm Saçıyor' filmlerinde ise başrol oldu.

Yeşilçam'da seks furyası başlayınca "Bize bu işler yakışmaz!" deyip kendi filmini yapmak için yapımcılığa el atıp, sahibi olduğu Anzer Filmcilik'i kurdu. Son filmi, yapımcılığını ve yönetmenliğini de yaptığı 'Dokunmayın Ağaçlarıma' adlı filmi için sponsor arıyor.

Yeşilçam'ın eski oynucularından Sönmez Yıkılmaz, "Cüneyt Arkın dayak atardı en iyi parayı alırdı. Ben ise hem acı çekerdim hem iyi ücret almazdım" diyor.

Sanatçının özellikle Cüneyt Arkın ile olan çekişmesi dikkate değer. Bugün gazetesinden Şebnem Özuzcan'a konuştu.

Vücut iri yarı olunca


Boyum 1.86, kilom 100'ün üstünde. Karate, Tekvando ve boks biliyordum. Dağcılıkta çok iyiydim üstelik yüzme şampiyonluğum da vardı. Türk savaş sanatlarında uzmanlığım var. Vücut da kaslı ve fazla gelişmiş olunca, sinemada kötü adam oluverdik. 

Başrol beklerken kötü adam olduk 

42 yıl önce bir mecmuanın erkek güzeli yarışmasına girdim ve birinci olunca bana, 'Malkoçoğlu' adlı filmde başrol oynatacaklarını söylediler. Sete gittim. Başrol oynamayı beklerken beni kötü adam yaptılar. Cüneyt Arkın başroldeydi. Ama benim fiziğim ondan çok daha iyiydi. Aç susuz günler böylelikle başladı.

Başrol oynamak için ırgatlık yaptım

Şöyle; her gün 100 defa Galatasaray -Taksim arasındaki yolu yürürdüm. Yaz kış atlet üzerimdeydi. Kafamda bir kovboy şapkası, ayağımda botlar vardı. Bunu bir yönetmenin dikkatini çekeyim diye yapardım, Tek amacım başrol oynamaktı. Bu uğurda hamallık yaptım, ırgatlık yaptım, kameraman asistanlığı yaptım; her şeyi yaptım.

Evet, 'Killing Ölüm Saçıyor' adlı filmde bana başrol verdiler. 5 günde 500 lira aldım. Atladım zıpladım, vurdum kırdım.

Jöne dokunmak bile yasaktı

Ne film icabı, kırılmadık yerim kalmadı. Çok yumruk yedim. Çok da yumruk attım. Binlerce defa öldüm. Milyonlarca defa yumruk yedim. Bütün kaburga kemiklerim kırıldı. Ölümle dans ediyordum.

Başrol oyuncularının burnunu kırmadık, kıramazdık. Öyle bir şansımız yoktu. Dayak yemek için oradaydık. Değil onlara vurmak, sıkıyorsa bir dokun bakalım. 

Cüneyt Arkın kıskançtı 

Tabii, parayı Cüneyt Arkın ve diğer jönler alıyordu biz de dayak yiyorduk. Cüneyt Arkın kıskançtı. O zaman biz yakışıklı adamdık. Yüzümüze yara yaptırırdı, çirkin adam olalım diye.

Cüneyt Arkın’la sette birbirimize girdik ‘Seni vururum’ dedi

'Yıkılmayan Adam' filminde bir sahnede Cüneyt Arkın'ı yumruklar gibi yapmam gerekiyordu. Yumruğum yüzünü teğet geçmiş. Adam deliye döndü. Bana okkalı bir küfür etti ve itti. Yaptığını hazmedemedim. "İşi bırakıyorum" dedim.

Bu defa yerden bir rakı şişesini alıp kırdı ve "Bu sahnede oynamazsan seni vururum" dedi. Bende şalterler attı. Gözüm karardı, "Vurmazsan namertsin" dedim ve gardımı aldım. Ramak kaldı, sağ yumruğumla çenesinin altına ölüm yumruğu vuracaktım. Yönetmenimiz beni gördü, "Pişman olacağın bir şey yapma!" deyince kendime geldim. Aramızı buldular, o sahneyi yeniden çektik