BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Çumra'yı ayağa kaldıran cinayet!

Konya'da esnaflar arasında çıkan kavga kanlı bitti. Bir kardeşin öldüğü diğerinin yaralandığı olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Abone ol
KONYA'nın Çumra ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada silahlar konuştu. İki kardeşten birinin öldüğü diğerinin de ağır yaralandığı olay sonrası, cinayet zanlısı vatandaşlar tarafından linç edildi. Polis öfkeli kalabalığın elinden zanlıyı camiye saklayarak kurtardı.

Olay, saat 12.00 sıralarında Çumra ilçesi sanayi sitesinde meydana geldi. İddiaya göre, sanayi sitesinde dükkan sahibi olan Hüseyin A. (28) kiracısı Mehmet ve Kamil Ünlü kardeşlerle alacak verecek meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Hüseyin A. yanında bulundurduğu silahıyla Mehmet ve kardeşi Kamil Ünlü’ye ateş açtı.

BİRİ ÖLDÜ DİĞERİ YARALANDI

Kanlar içinde kalan 2 kardeşten Mehmet Ünlü olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan kardeşi Kamil Ünlü ise olay yerine çağrılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İki kardeşi vurduktan sonra başlarında beklemeye başlayan Hüseyin A., bu kez silahı kendi başına dayayarak, olay yerine gelen polise teslim olmak istemedi. Bir süre polis ekiplerine direnen şahıs daha sonra etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.
 
ESNAF LİNÇ GİRİŞİMİNDE BULUNUNCA POLİS ZANLIYI CAMİYE SAKLADI
 
Bu sırada sanayi esnafı tarafından linç edilmek istenen cinayet zanlısı Hüseyin A., polisler tarafından Sanayi Camii'ne götürülerek koruma altına alındı. Uzun süre sakinleşmeyen vatandaşlar şüphelinin camiden çıkartılmasını bekledi.

YETKİLİLER BÖLGEYE GİTTİ

Bu sırada olay yerine gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Saadettin Aksoy ile Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz da vatandaşları sakinleştirmek ve olay yerinden uzaklaştırmak için uzun süre dil döktü. Bu sırada bazı kişiler olayın gerçekleştiği yerin yanında bulunan bir otomobilin zanlıya ait olduğunu iddia ederek zarar verdikleri arabayı devirdi. Bu sırada vatandaşlar cami etrafını sararak bölgeden ayrılmak istemeyince olay yerine jandarma, çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Ekipler, cami etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 3 saat camide bekletilen zanlı Hüseyin A., geniş güvenlik önlemleri arasında polis aracına bindirilerek olay yerinden götürüldü. Polis, öfkeli vatandaşları yanıltmak için caminin kapısının önüne başka bir polis aracını yanaştırarak şüphelinin hala içeride olduğu izlenimi vermeye çalıştı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.