BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.494,43
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet'te istifalar sürüyor! O da istifa etti

CUMHURİYET Vakfı'ndaki yönetim değişikliğinin ardından Cumhuriyet gazetesinde başlayan istifa furyası sürüyor. Son istifa eden isimler ise Kadri Gürsel ve Özgür Mumcu oldu. Böylece istifa edenlerin sayısı 27'ye çıktı...

Abone ol

CUMHURİYET gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’ndaki yönetim değişikliğinin ardından gazetenin yazarlarından Kadri Gürsel ve Özgür Mumcu da istifa ettiğini duyurdu. Son istifalarla birlikte gazeteden ayrılanların sayısı 27’ya ulaştı.

Gürsel, sosyal medya hesabı Twitter’dan istifa haberini şu mesaj ile paylaştı: "Cumhuriyet Vakfı yönetiminde geçen cuma meydana gelen değişikliği izleyen haftanın ilk iş gününde gazeteye gönderdiğim istifa dilekçemin bugün alındığı, personel müdürlüğü tarafından teyit edildi."

ÖZGÜR MUMCU DA BIRAKTI... Özgür Mumcu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir süredir yazmakta olduğum roman ve akademik çalışmalar sebebiyle köşe yazmaya ara vermek istiyordum. Bu düşüncemi hayata geçiriyorum. Demokrasi mücadelesine katkısını sürdüreceğine inancımı ve umudumu kaybetmediğim Cumhuriyet’i, hep olduğu gibi her gün almaya devam edeceğim.

Alev Coşkun’un, cuma günü yapılan toplantıda Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmesinin ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne Murat Sabuncu'nun yerine, Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya getirildi. Gazetenin yayın kurulunda da değişiklikler oldu.

KİMLER İSTİFA ETTİ?.. Bu gelişmelerin ardından gazetede istifalar başladı. Şimdiye kadar gazeteden ayrılan isimler şöyle:

- Murat Sabuncu
- Aydın Engin
- Çiğdem Toker
- Hakan Kara
- Musa Kart
- Bülent Özdoğan
- Faruk Eren
- Melis Alphan
- Ahmet Tulgar
- Güray Öz
- Tayfun Atay
- Erdem Gül
- Kemal Can
- Bülent Mumay
- Ceyda Karan
- Mirgün Cabas
- Barbaros Şansal
- Mahir Ünsal Eriş
- Binnaz Saktanber
- Zeynep Miraç Özkartal Taner
- Ahmet İnsel
- Kadri Gürsel
- Aslı Aydıntaşbaş
- Bağış Erten
- Bülent Şık
- Müjde Yazıcı Ergin
- Özgür Mumcu