BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet'in önünde hareketli anlar! Onlarca kişi...

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı yöneticilerine yönelik gözaltı kararları nedeniyle gazetenin önünde hareketli anlar yaşanıyor. Cadde trafiğe kapatıldı. Gözaltı kararı gazetenin Şişli'deki binası önünde protesto ediliyor.

Abone ol

CHP'den sonra HDP İstanbul İl Başkanlığı'ndan bir grup da kalabalık bir şekilde gazeteye geldi.

HDP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş, Cumhuriyet Gazetesinin bugünkü sayısını göstererek Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlarının tutuklanma haberinin gazetede yer aldığını hatırlattı.

Erbaş ayrıca Gülten Kışanak'ın Diyarbakır'da tutuklandığı halde Kandıra Cezaevi'ne getirildiğini öne sürdü.

ARTIK SES VERME ZAMANIDIR

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da, "Yenikapı ruhu hepimiz için artık bir tuzruhu haline gelmiştir. Ve hepimizin hayatını körleştiriyor. O faşizan birliği artık yok edip bütün demokratların bir araya gelip ses verme zamanıdır" dedi.

GAZETENİN ÖNÜNDEKİ CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

İSTİKLAL CADDESİ TIKLIM TIKLIM

Ellerinde özgür basın susturulamaz dövizleri olan ve slogan atan gruplar gazetenin önünde bulunan İstiklal Caddesini doldurmaya başladı.

TOMA  VE POLİS EKİPLERİ GELDİ

Bu arada polis caddeyi araç trafiğine kapattı. Gazete binasının yakınına TOMA ve Çevik kuvvet ekipleri geldi.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.