BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet'in manşeti Hıncal Uluç'u çıldırttı

İstanbul Atatürk Havaalanı saldırısı sonrası Cumhuriyet'in manşetine Hıncal Uluç'tan tepki geldi.

Abone ol

Sabah yazarı Hıncal Uluç, parçalanmış cesetlerin fotoğrafını manşetine çeken Cumhuriyet gazetesine ateş püskürdü.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının sabahında okurların karşısına "Ölüm terminali" başlıklı manşetle çıkan Can Dündar yönetimindeki gazete, Hıncal Uluç'un hedefindeydi

"Sakin olmak mı?. Çıldırmak işten değil!." başlıklı bugünkü yazısında 44 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına değinen yazar, Cumhuriyet'i Işid'in emellerine alet olmakla suçladı.

Gazeteleri okurkan birden donduğunu söyleyen yazar, bir zamanlar yazarı olmaktan gurur duyduğunu söylediği Cumhuriyet gazetesine tepkisini böyle dile getirdi:

"GEL DE ÇILDIRMA"

"Patlamanın hemen ardından çekilmiş..
Atatürk Havalimanı önünden geçen yolda yan yana dağılmış ölü vücutlar..
Dünyanın hiç, ama hiçbir "Ciddi" gazetesi, bir terör eyleminden böyle bir resim basmaz.. Aslında satışları sadece resim ve başlığa dayalı bulvar gazeteleri bile yasak olmadığı halde, böyle resimleri "Centilmen anlaşması yapmış gibi" pek kullanmazlar.. Çıktığı günden beri resimle hiç ilgisi olmamış "Fikir Gazetesi" Cumhuriyet, birinci sayfasını nasıl bir tabloit gazeteden bile ucuzluk içinde pazarlar?.
Nasıl olur da o alçakça saldırıya duyulan ulusal öfkeye tercüman olacak bir başlık yerine "Ölüm Terminali" diye, o korkunç terörü düzenleyenleri keyifle yerlerinden fırlatacak bir manşet atar?.
Avrupa'nın en işlek üç havalimanından birinin adını "Ölüm Terminali" koymak Cumhuriyet'in mi işidir, yoksa eylemi yapan IŞİD'in mi, iyi düşünün o başlığı atan kardeşlerim?.
Salı gecesi Türkiye en acı günlerinden birini yaşadı.. Biz medya olarak böyle acı bir günde bile birleşmeyi başaramadık..
Herkesin elinde bir keser.. Herkes "Kendime, kendi hesabıma nasıl yontarım" davasında..
Gel de çıldırma!.."

Cumhuriyet'in buzlamadan koyduğu fotoğrafı yayın ikeleri gereği mozaikleyerek veriyoruz.