BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,16
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyetin 94’üncü yılı davullarla kutlandı

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Cumhuriyet Bayramı’nı bir ay süren bir festivalle kutlayan Maltepe Belediyesi, Cumhuriyetin 94’üncü yılını, geleneksel mübadil davulu etkinliğiyle taçlandırdı.

Abone ol

Maltepe’de, Cumhuriyetin 94’üncü yılı davullar çalınarak kutlandı. Unutulmaya yüz tutan “mübadil davulu” geleneğini geçen yıl başlatan Maltepe Belediyesi, bu yıl da ilçe meydanında 94 davulla Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gerçekleştirdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, davulculara eşlik etti.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Cumhuriyet Bayramı’nı bir ay süren bir festivalle kutlayan Maltepe Belediyesi, Cumhuriyetin 94’üncü yılını, geleneksel mübadil davulu etkinliğiyle taçlandırdı. Sabah erken saatlerde ilçe meydanında toplanan davulcular, İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı’nı davullarıyla çaldılar. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, Cumhuriyete gümbür gümbür hoşgeldin dendi. Davul gösterisi, vatandaşlar tarafından da ilgi ile izlendi. Unutulmaya yüz tutan bir geleneği yeniden hayata geçirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Kılıç da, etkinlik sırasında davul çaldı. Kılıç, “Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yılını 94 muhteşem etkinlikle, tüm Maltepe halkı ile birlikte kutladık. Ekim ayını Cumhuriyet şölenine dönüştürdüğümüz Maltepe’de, her güne en az iki etkinlik sığdırdık. Dünyanın farklı kültürlerini Maltepe halkı ile buluşturduk” diye konuştu.

RESMİ TÖRENDE DAVUL GEÇİDİ

Davulcular, meydandan sonra Gülsuyu Stadyumu’nda gerçekleştirilen resmi bayram kutlamalarına da katıldı. Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Ali Kılıç ve 23. Motorlu Piyade Alay Komutanı Albay Ahmet Yalçın İskender’in halkı selamlamasıyla başlayan törende, mübadil davulu da yerini aldı. 94 davulcunun “Cumhuriyet Benim” tişörtleriyle katıldığı Cumhuriyet’in 94’üncü yılına 94 davul etkinliği, büyük alkış topladı.