BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyeti bombalatanı açıkladı

Ergenekon davası sanıklarından Osman Yıldırım, Cumhuriyet'e saldırıyla ilgili emri ve bombaları kimin verdiğini açıkladı

Abone ol
Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, ''Cumhuriyet gazetesine yapılan eylemlerde işi veren Veli Küçük'tür, bombaları veren Muzaffer Tekin'dir'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasında, mahkeme heyetine başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese tarafından Osman Yıldırım'ın daha önce verdiği ifadelerin okunmasına devam edildi.
Bu ifadelerine ilişkin söz verilen Yıldırım, ''İfadelerimdeki doğru olmayan kısım, Cumhuriyet gazetesine yaptırdığım eylemleri inkar etmemdir'' dedi.

Yıldırım, ''Alparslan Arslan'ı kullananlar Veli Küçük'tür, Muzaffer Tekin'dir. Bunları üstü de Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve Fikri Karadağ'dır'' şeklinde konuştu.

Hakim Özese'nin ''Bunu nereden biliyorsun?'' sorusuna Yıldırım, ''Sürekli bana gelen adamı kimin kullandığını bilmeyecek miyim?'' dedi.

Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırı konusunda da ''Cumhuriyet gazetesine yapılan eylemlerde işi veren Veli Küçük'tür. Bombaları veren Muzaffer Tekin'dir'' şeklinde iddialarda bulundu.