BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet yazarlarından karikatür sorgusu

Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed karikatürünü yayımlayan Cumhuriyet yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya ifade verdi.

Abone ol

Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürünü köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürü Cumhuriyet gazetesindeki köşelerinde yer veren Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, yazarlar Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan avukatıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Vedat Yiğit'e ''şüpheli'' sıfatıyla ifade verdi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNDUK

Savcılıkta, iki yazara söz konusu karikatürü neden köşelerinde yayınladıklarının sorulduğu öğrenildi. Yazar Hikmet Çetinkaya ifadesinde, "O çizimin karikatür olduğunu düşünmüyorum. Bence bir çizimden ibarettir. Karikatürde bir alaycılık vardır. Bu çizimde alaycılık yok. İfade özgürlüğünü savunduk. Başka bir amacımız yoktur" dedi.

DAVUTOĞLU'NA ATIF

Ceyda Karan ise ifadesinde, "Amacım, Türkiye'nin müttefiki olan bir ülkenin uğradığı terör saldırısı karşısında, tıpkı Başbakan'ın ifade özgürlüğünü savunmak üzere Paris'teki yürüyüşe katılarak sergilediği dayanışmanın bir benzerini, bir basın mensubu olarak sergilemektir" şeklinde beyanda bulundu.

Yazarların ifadelerinde, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasını da kabul etmedikleri belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, karikatüre Cumhuriyet gazetesindeki köşelerinde yer veren Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında hem resen hem de yapılan suç duyuruları üzerine soruşturma başlatmıştı.

Yazarlar hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve dini değerleri aşağılama" suçlamasından soruşturma açılmıştı.