BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.430,64
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet yazarı yaşamaktan yoruldu

Cumhuriyet gazetesinin usta kalemlerinden Oktay Akbal bugün köşesinde ilginç bir yazıya yer verdi.

Abone ol

Evet, ben çok yaşamışım! Keşke bütün bu birbirinden ucube işleri görmeden çekip gitseydim! İlhan'ın, Turhan'ın, Demirtaş'ın, Deniz Som'un yanına..."

Cumhuriyet gazetesi'nin en yaşlı kalemi, 1923 doğumlu Oktay Akbal, bugün köşesinde "Yaşamak Bu Ucubeleri Görmek İçin mi?" diye sordu ve hükümetin politikalarını eleştirirken çok ilginç bir söylem kullandı.

YAŞITLARIM BU GÜNÜ GÖRMEMEK İÇİN ÇEKİP GİTTİ

"Keşke bu kadar yaşamasaydım, dedim birden! Yaşamak güzel şey, hele seksenleri de geçmişsen!.. Benim yaşıtım arkadaşlar çoktan çekip gittiler. Bugünleri görmemek için mi, diye düşündüm.(...) Ucube bu değilse ne? Gerçek ucube hukuktan, insanlıktan da haberi olmayan kişilerin anlaşılmaz bir kargaşada yarattıkları, bir ucube!"

Oktay Akbal ardından Cumhuriyet'te birlikte çalıştığı ve bir süre önce yitirdiği arkadaşlarının yanına keşke erken gitseydim diye hayıflandı:

"Evet, ben çok yaşamışım! Keşke bütün bu birbirinden ucube işleri görmeden çekip gitseydim! İlhan'ın, Turhan'ın, Demirtaş'ın, Deniz Som'un yanına..."

BALBAY GÖREVDEN ALININCA YAZILARINA ARA VERMİŞTİ

Cumhuriyet gazetesi yazarı Oktay Akbal, Mustafa Balbay'ın Ankara temsilciliğinden alınmasından sonra bu karara tepki göstermiş, ardından da sağlık problemlerini gerekçe göstererek yazılarına ara vermişti.

Ağır bir ameliyat geçiren Akbal, Ağustos 2010'da yazılarına yeniden başlamıştı.