BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet tarihinin en iyisi!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni teşvik sisteminin, Cumhuriyet tarihinde ilan edilmiş en güçlü teşvik sistemi olduğunu iddia etti.

Abone ol

Bitlis’te bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sadece kamu yatırımlarıyla bir bölgenin kalkınmasının mümkün olmadığını ifade ederek, işin önemli kısmını özel sektör yatırımlarının oluşturduğunu söyledi.Bu konuda da devlet olarak yeni teşvik sistemini ilan ettiklerini anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti: "Yeni teşvik sistemi, Cumhuriyet tarihinde ilan edilmiş en güçlü teşvik sistemidir. Türkiye’yi gelişmişlik düzeyine göre 6 bölgeye ayırdık. Bitlis’in de içinde bulunduğu 15 ilimizi 6’ncı bölgeye koyduk. Yani en yüksek düzeyde teşvik alan illerin olduğu bölge 6’ncı bölgedir.

Bu sistemde katma değer vergisi istisnasından gümrük vergisi muafiyetine, arsa yeri tahsisinden yatırım indirimi dediğimiz vergi indirimlerine, işgücü üzerindeki sigorta primlerinden işçi primlerine kadar çok çeşitli teşvikler getiriyoruz. Bir yatırımcı, yatırımının daha fazlasını zaman içinde geri alıyor. Dolayısıyla bu teşvik sisteminden mutlaka istifade edilmesi lazım. Bu adeta bir kampanya. Bu ve önümüzdeki yıl en yüksek düzeydeki teşvikler 2012-2013 dönemindedir. 2014 yılında teşvik sisteminin dozajı düşüyor.

Bir de şöyle güzel bir uygulama getirdik. Örneğin işadamının bir başka yerde vergisi var. Başka bir yere yatırım yaptığı zaman o yerdeki vergisinden düşme imkanımız var. Bu gerçekten çok önemli." dedi.

SADECE DEVLET YETMEZ

Bölgeye yatırım yapmak isteyen işadamlarının bu teşvik sisteminden yararlanması tavsiyesinde bulunan Yılmaz, yatırımcıları, bu sistemle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine karlı yatırım yapmaya teşvik ettiklerini bildirdi.Yılmaz, işadamlarının bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini vurgulayarak, "Sadece devlet yetmez. Bitlis’te kalkınma ajansımız var. Ajans, girişimcilere yatırım imkanlarını tanıtacak ve anlatacak. Bitlis’in potansiyelini herkese anlatmamız lazım" dedi.