BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.500,73
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Avrupa Birliği Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış gençlere önem verildiğini belirterek, en büyük bütçenin hangi bakanlığa ayrıldığını açıkladı

Abone ol

Beyaz Hareket Derneği'nin düzenlediği toplantıya katılan Avrupa Birliği Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, gençlere çok önem verdiklerini belirtti ve...

"Cumhuriyet tarihi boyunca hiç değişmeyen bir gerçek vardı. Bütçenin en büyük payı Milli Savunma Bakanlığı'na ayrılıyordu, bugün en büyük bütçeyi Milli Eğitime ayırıyoruz" şeklinde konuştu.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda yapılan Beyaz Hareket Derneği'nin düzenlediği toplantıya Avrupa Birliği Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile çok sayıda davetli katıldı.

EN BÜYÜK BÜTÇE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA

Bakan Egemen Bağış gençliğe çok önem verdiklerini belirterek, "Cumhuriyet tarihi boyunca hiç değişmeyen bir gerçek vardı. Bütçenin en büyük payı Milli Savunma Bakanlığı'na ayrılıyordu, bugün en büyük bütçeyi Milli Eğitime ayırıyoruz, yani gençlerimize ayırıyoruz. Bugün eğitim veren okulların 3'te biri son 9 yılın eseridir. Bu kendini aşmış Avrupa Birliği standartlarını aşmış Türkiye'nin göstergesidir" diye konuştu.

İSVEÇ'TE MİNAREDEN EZAN OKUNMASINA İZİN

Bakan Egemen Bağış, "Bakınız dün bu ülkede birileri ezan sesinden rahatsız olup bunu yasaklatmaya, aslına uygun olarak okunmasından alıkoymaya çalıştı. İsveç'te Cuma günleri minareden ezan okunmasına izin verilmesi, İsveç AB Bakanı Bayan Ohlsson'un ezan dinlemek için oradaki Ulu Camii'yi ziyaret edeceğini açıklaması gerçekten de ümit ve memnuniyet verici. Ben de kendisine bir mektupla teşekkür ettim ve Bakanlığımızın Ortaköy Ofisi'ne davet ettim. Gel ezan. çan ve hazan seslerini birlikte dinleyelim dedim. Ortaköy'de cami kilise ve havra birbirine 50 metre mesafede insanlığa 800 yıldır huzur veriyor biz böyle bir medeniyetin çocuklarıyız" diye konuştu. Ardından kolları olmayan ve ayağıyla resim çizen Ayşe Işık, Bakan Egemen Bağış'a potresini hediye etti.