BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet o karikatürlere sahip çıktı

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, yayınlanan karikatürlerde hakaret unsurunun olmadığını söyledi.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, Charlie Hebdo dergisinden alıntı yapılarak yayınlanan Peygamber karikatürlerinde, hakaret unsurunun bulunmadığını iddia etti. Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarının Cumhuriyeti belli kitleler karşısında hedef haline getirdiğini söyledi.

Utku Çakırözer, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Charlie Hebdo dergisine düzenlenen silahlı saldırıyı değerlendirdi. Programda, "gazete olarak katliama uğrayan meslektaşlarımız için Fransa'da yapılan dayanışmanın bir parçası olma kararı aldık" diye konuşan Çakırözer, yayınlanan karikatürlerde herhangi bir hakaret unsurunun bulunmadığını iddia etti. İşte Çakırözer'in o sözleri;

"Yazdıkları, çizdikleri için güpe gündüz katliama uğrayan meslektaşlarımız için Fransa'da yapılan dayanışmanın bir parçası olma kararı aldık. Bunun da sadece ama sadece tek amacı vardı, ifade özgürlüğünün yanında olduğumuzu vurgulamaktı. Terörü bir kez daha lanetlemekti. Zaten yayınlarımızda sadece biz değil sizler tüm katmanların renkleri hep birlikte en sert biçimde kınamıştı. Biz de bu dayanışmaya katılma kararı aldık.

"HAKARET UNSURUNU REDDEDİYORUM"

Sayın Başbakan'ın da Sayın Cumhurbaşkanı'nın da vurguladıkları bir hakaret olgusu var. Ben bunu reddediyorum. Bizim ne niyetimizde ne de yaptığımız yayında hiçbir şekilde hakaret bulunmamaktadır. O yüzden bunun doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum, hatta  bunun böyle söyleniyor olması da bizi zaten bu yayın içeriğinde ne olduğunu bilmeyen geniş kitleler nezdinde biraz daha hedef haline getirme riski taşıyor, bu açıklamalar."