BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cumhuriyet muhabirinden Gezi Kitabı

Yazılama Yayınları tarafından basılan kitabında Erdemol, "iktidar talebi olmayan ama sistemi zorlayan gezi parkı direnişi"ni çarpıcı bir şekilde yorumluyor.

Abone ol

İNTERNET HABER- Son kitabı Suriye Denklemi'nin ardından Cumhuriyet Dış Haberlerden Mustafa K. Erdemol, 6. kitabı "Gezi Parkı Direnişi- Küçük Bahçede Büyük Kıyamet"i yayınladı.

Yazılama Yayınları tarafından basılan kitabında Erdemol, "iktidar talebi olmayan ama sistemi zorlayan gezi parkı direnişi"ni çarpıcı bir şekilde yorumluyor. 

Kitabın tanıtım yazısında yaşananlar şöyle anlatılıyor:

"Direnişin en gerçekçi, en devrimci sloganları "boyun eğme" ile "diren" sloganlarıydı. Her kapak1.jpgiki sloganda yer alan, hayata geçirilmesine de çalışılan bu iki tutum her şeyden önce siyasi iktidarı "geriletmeyi" hedeflemesi açısından büyük önem taşıyordu. Kazanmak için önce geriletmek gerekli çünkü. Gezi Parkı direnişi, "geriletme"nin başlangıcı olmuştu.

Muktedirin diline doladığı çapulcu'nun da, tencere-tava eylemlerinin de üç yüz yıllık bir geçmişi var. Fransız yoksulu ayaklanmaya giderken kilise çanıyla haberleşti.

Oturma eylemi, aslında direniş içerikli olan halk şenliklerinde ortaya çıktı. bugün internete yüklenen "demokrasi yayıcı" işlev, icat edildikleri dönemlerde telgrafa, telefona, trene, sinemaya da yüklenmişti.

Yapılması gereken en önemli iş, Gezi Parkı direnişi'ne sınıfsal bir içerik kazandırmak, sosyalist mücadele deneyiminin kazanımlarını bu tür toplumsal itiraz hareketlerine eklemlemektir. etkili olan ama uzun sürmeyen bu tür hareketlerin sistemi ciddi anlamda geriletebilmesi için bu gereklidir."