BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet Gazetesine operasyon son dakika haberler var

Cumhuriyet Gazetesi'nden gelen son dakika haberlere göre Murat Sabuncu gözaltına alındı. Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyonda yeni gelişmeler var. İşte son durum.

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonda arka arkaya son dakika haberler geliyor. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile birlikte yazarlar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, ve Hakan Kara gözaltına alındı. Cumhuriyet Gazetesi'nin en tepe ismi de gözaltı listesinde.

Kadri Gürsel ile muhasebe müdürü Günseli Özaltay hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Polis, Gürsel'in evinde arama yapıyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gazete yöneticisi 13 isim hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah erken saatlerde gazetenin üst düzey yöneticileri evlerinde gözaltına alınmaya başladı.

İŞTE GÖZALTI KARARI OLAN İSİMLER

Cumhuriyet Gazetesi grubunda gözaltı kararı verilen isimler şöyle:

Murat Sabuncu- Gözaltında (Genel Yayın Yönetmeni)
Bülent Yener- Gözaltında (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi)
Turhan Günay-Gözaltında (Kitap eki Genel Yayın Yönetmeni)
Aydın Engin-Gözaltında (Yazar)
Orhan Erinç: Evinde arama yapıldı, gözaltına alınmadı
Akın Atalay: Yurt dışında (Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı)
Eser Sevinç: Gözaltında (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul eski üyesi)
Hakan Kara: Gözaltında (Yazar)
Hikmet Çetinkaya: Gözaltında, evinde arama yapıldı (Yazar)
Musa Kart: Gözaltında (Karikatürist)
Bülent Utku: Gözaltında
Güray Öz: Gözaltında (yazar)
Mustafa Kemal Güngör: Gözaltında (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi)
Önder Çelik: Gözaltında (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi)
Nebil Özgentürk - Yurtdışında (Gazeteci)
Müslüm Özışık (Cumhuriyet çalışanı)
Kadri Gürsel Cumhuriyet gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı - Gözaltı kararı çıkarıldı
Günseli Özaltay Cumhuriyet gazetesi muhasebe müdürü - Gözaltı kararı çıkarıldı

İLK GÖZALTINA ALINAN SABUNCU OLDU

Polis sabah erken saatlerde hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerin isimlerin evlerine gitti. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Yazar Güray Öz'ün evlerinde arama yapıldı.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu gözaltına alındı.

İCRA KURULU BAŞKANI BULUNAMADI


Hakkında gözaltı kararı bulunan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay yurtdışında olduğu için gözaltı kararı uygulanamadı. Akın Atalay'ın evinde arama yapıldı.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Güray Öz ise evindeki aramanın ardından gözaltına alındı. Ankara'da gözaltına alınan Öz, İstanbul'a getirildi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarları Aydın Engin, Musa Kart, Hikmet Çetinkaya ve Hakan Kara evlerindeki aramadan sonra gözaltına alındı.

MUSA KART TESLİM OLMAYA GİTTİ : İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı alınan Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve karikatürist Musa Kart, "Şu anda 6-7 tane gözaltına alınan arkadaşlarımız var. Ben de teslim olmaya gidiyorum. Saklanılacak, kaçırılacak bir şey yok." dedi.

YAŞLI OLDUĞU İÇİN...

Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi, gazeteci Orhan Erinç yaşından dolayı gözaltına alınmayacak. Erinç'in sadece evinde arama yapılıyor.

Yine Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Turhan Günay, Mustafa Kemal Güngör ile Bülent Utku'nun evlerinde de arama olduğu bildiriliyor.

13 İSİM HAKKINDA GÖZALTI BULUNUYOR

Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili operasyonda toplam 13 yazar ve yönetici hakkında gözaltı kararı bulunuyor.Operasyonun özellikle vakıf yönetim kurulu üyelerine yönelik olduğu bildiriliyor.

CAN DÜNDAR İÇİN DE KARAR VAR AMA...

Gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında da yakalama kararı bulunuyor. Ancak Can Dündar yurt dışında olduğu için ona ulaşılamadı.

Dündar'ın İstanbul'daki evi için arama kararı çıkarıldı. İzmir'de bulunan Dilek Dündar karar nedeniyle İstanbul'a geliyor. Dilek Dündar'ın eve gelmesiyle arama kararı uygulanacak. 

CUMHURİYET GAZETESİ'NİN BUGÜNKÜ MANŞETİ