BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.440,71
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet Gazetesi olay karikatürü yayınladı mı?

Charlie Hebdo'nun özel sayısı Charlie Hebdo dergisinin Türkçesiyle çıktı. Peki Cumhuriyet Gazetesi dergi kapağındaki Hz. Muhammed karikatürünü yayınladı mı?

Abone ol

Charlie Hebdo'nun son sayısını yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi, kapakta yer alan Hazreti Muhammed karikatürüne yer vermedi. Ancak Cumhuriyet Gazetesi'nin iki köşe yazarı o karikatürü kendi köşelerine koydular.

12 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından bugün 3 milyon baskıyla çıkan Charlie Hebdo'nun kapağında Hazreti Muhammed'in karikatürü yer alıyor. Fransız Haber Ajansı AFP, Charlie Hebdo'nun bugünkü kapağını Twitter'da paylaştı. Kapakta, "Herkes affedildi" başlığıyla, Hz. Muhammed'in elindeki "Je Suis Charlie" ("Ben Charlie'yim") yazılı döviz ve döktüğü gözyaşı dikkat çekiyor.

CUMHURİYET SANSÜRLEDİ KÖŞE YAZARLARI BASTI

Cumhuriyet Gazetesi yaptığı bir toplantıyla kapağın yayınlanıp yayınlamamasını tartıştı. Çıkan karar Charlie Hebdo baskısında karikatürün yer almaması yönünde oldu.

Ancak Cumhuriyet Gazetesi'nin iki köşe yazarı Ceyda Karan ile Hikmet Çetinkaya bugünkü köşe yazılarının girişine olay karikatürü yerleştirdi.

Ceyda Karan 'Engizisyon Tehlikesi' başlıklı yazısının hemen giriş kısmına Hazreti Muhammed karikatürünü koydu. Altında yer alan yazısında da İslamcı aydınlara sert eleştiriler getirdi.

BU HAZRETİ MUHAMMED DEĞİL DEYİP YAYINLADI

Hikmet Çetinkaya da köşe yazısının girişine Hz. Muhammed karikatürünü yerleştirerek, şunları yazdı;
-Charlie Hebdo...
12 kişi köktendinci teröristlerce öldürüldü...
Charlie Hebdo mizah dergisi 25 ülkede 16 dilde 3 milyon basıldı. Derginin kapağında pek çok kişinin Hz. Muhammet olduğunu iddia ettiği bir çizim var. Bana sorarsanız Hz. Muhammet'le ilgisi yoktur. O çizim insancıl ve vicdani bir anlayışın simgesidir; üzerinde şunlar yazılıdır: "Tout est pardonne" Türkçesi: "Hepsi affedildi!" Bir kez daha yineliyorum...
Terör bir insanlık suçudur! Nereden gelirse gelsin!..
Evet! Terör bir insanlık suçudur!
Elindeki kâğıtta yazılan: "JE SU IS CHARLİE..."
Türkçesi: "Ben Charlie 'yim..."


CUMHURİYET GAZETESİ ÖNÜNDE POLİS BARİKATI

Şişli'de Cumhuriyet Gazetesi önünde güvenlik önlemi aldığı iddia edilen polis ekipleri, binaya çıkan bütün sokakları kapattı.

Charlie Hebdo'nun sayısından 4 sayfalık bir ek veren Cumhuriyet gazetesi, tepkileri göz önüne alarak Hz. Muhammed karikatürünü yayımlamadı.

Ankara'da ise Cumhuriyet Gazetesi'ne şoke eden tepkiler vardı. İşte Cumhuriyet önünde yaşanan sıcak gelişmeler. (TIKLA OKU)

cumhuriyet-önünde-polis-önlemi.jpg