BIST 9.543
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.486,48
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet davasında flaş gelişme! Ahmet Şık ifade verirken...

Cumhuriyet Gazetesi davasından son dakika haberler geliyor. Tutuklu yargılanan Ahmet Şık ifade verirken salon bir anda karıştı. Mahkeme heyeti salonu terketti. Ahmet Şık'ın ifadesi de yarıda kesildi. İşte Cumhuriyet Davasındaki flaş gelişmeler.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi davasının bugünkü duruşmasından son dakika haberler arka arkaya düştü. Davada tutuklu yargılanan Ahmet Şık ifade verirken salondan sloganlar yükseldi. Duruşma karışırken mahkeme heyeti salonu terketti. Ahmet Şık'ın ifadesi de 'siyasi' bulunduğu için mahkeme heyeti tarafından yarıda kesildi.

Aralarında firari sanıklar Can Dündar ile tutuklu yargılanan Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık'ın bulunduğu Cumhuriyet davasının 5. duruşması yapılıyor. 5'i tutuklu 20 sanığın yargılandığı dava İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülüyor.

Duruşmada ilk olarak İnternethaber.com'a verdiği röportajda Can Dündar hakkında bomba ifşalarda bulunan Doğan Satmış tanık olarak dinlendi. Daha sonra tutuklu yargılanan Ahmet Şık söz istedi ve ifadesine başladı.

AHMET ŞIK'IN İFADESİNİ KESTİ VE...

Mahmeme Başkanı Ahmet Şık'ın 'savunmasının siyasi olduğunu, buna izin veremeyeceğini' söyleyerek ifadesini yarıda kesti. Güvenlikten de Ahmet Şık'ın dışarı alınmasını istedi. Bu gelişme üzerine duruşmayı izleyenler alkışlarla "Ahmet çıkacak yine yazacak" sloganları atmaya başladı. Bunun üzerine mahkeme heyeti salonu terk etti. Güvenlik salonun boşaltırken duruşmaya saat 14.00'a kadar ara verildi. Duruşmanın aradan sonraki bölümünü mahkeme başkanı 'Bir önceki celsede olanlar arzu etmediğimiz ancak mecbur bırakıldığımız bir durum' diyerek başlattı.

AHMET ŞIK DURUŞMAYA ALINMADI

Ahmet Şık duruşmanın ikinci bölümüne alınmadı. Mahkeme başkanı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 'Bir sanığın savunması dışında açıklama yapması , bunu düzeni bozacak seviyeye getirmesi, slogan atılacak hale getirmesi doğru değildir. Ahmet Şık bu duruşmanın düzenini bozmuştur. Bu aşamadan sonra duruşmaya alınmayacaktır.'

Cumhuriyet davasında Doğan Satmış yuhalandı