BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet davasında Doğan Satmış yuhalandı

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, gazeteci Ahmet Şık ve Emre İper'in tutuklu yargılandığı dava görülüyor. Cumhuriyet davasında Doğan Satmış tanık olarak ifade verirken yuhalandı.

Abone ol

Tutuklu gazeteciler, Cumhuriyet gazetesi davası kapsamında bugün 5. kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu ve gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay 421 gündür tutuklu yargılanırken, gazeteci Ahmet Şık 360, Emre İper ise 263 gündür tutuklu yargılanıyor.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Doğan Satmış, "Röportajım bazı gazetelere yanış yansıdı. Ben bu arkadaşların FETÖ bağlantılı olduğunu söylemedim, buna inanmıyorum da. Bu arkadaşlar yıllarca FETÖ'ye karşı mücadele etmiştir. O sözler bana ait değil." dedi..

GAZETELER SÖZLERİMİ ÇARPITTI

Doğan Satmış şöyle ifade verdi:

"Ben 1,5 yıl birlikte çalıştığım arkadaşlarımın FETÖ ile bağlantıları olduğuna inanmıyorum. Gazetelere yansıyan sözler benim sözlerim değildir. Gazeteciliğin bu gibi ağır ceza mahkemelerinde yargılanmasını doğru bulmuyorum.  Twitter'dan röportajın çıktığı gün yaptığım paylaşımlarda bu iki gazetenin yazdıklarının doğru olmadığını söyledim."

Mahkeme başkanı, Doğan Satmış'a "İcra Kurulu başkan ve üyelerinin yayımlanan haber ve başlıklara etkisi var mıdır?" diye sordu. Satmış "Hayır, böyle bir durum olmamıştır" dedi. Mahkeme Başkanı "Röportajınızda MİT TIR'ları haberi var. "Bunu yayınlarsanız tutuklarlar" demiş bazı hukukçular. Kim onlar?" sorusunu yönelti.. Doğan Satmış "Bülent bey vardı. Akın Bey de toplantıdaydı" dedi..

GAZETECİLER COM'U DOĞRULADI

Doğan satmış ile savunma avukatı Tora Pekin arasında isi şu diyalog geçti:

Tora Pekin: Hem bazı gazetelerin sözlerini çarpıttıını söylediniz, hem Twitter'da yaptığınız bir açıklama var. 'Söyleşi algı yaratmak için dönüştürülüp kullanıldı’ dediniz. Size mal edilen açıklamalar sizin mi?

Doğan Satmış: Konuştuğum kişi 30 yıllık arkadaşımdı. Sohbet olarak gerçekleşti. Anlamını aşan sözler olabilir ama benim sözlerimdi.

Avukat Tora Pekin: 'Akın Atalay 15 Temmuz'dan bir hafta önce bizim ekibi tasfiye etti' demişsiniz. Sizin ekibiniz kimdir?

Doğan Satmış: Can Dündar geldiğinde gazeteye geldim. 10-11 kişiydik. Sözü edilen dönemde gazeteden ayrıldım. Kastım odur. Mustafa Balbay'ın ayrılması bizim bulunduğumuz döneme rastladı. Vakıf seçimlerini medyaya yansıdığı kadar biliyorum. Balbay benim de içinde bulunduğum yazı işlerini suçladı. Yazıdaki 'ele geçirme' sözünü vakfın yönetimindeki denge değişikliğini anlatmak için söyledim.

Doğan Satmış'dan Can Dündar ifşası! O gün odada demiş ki...