BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet çizeri Musa Kart'a soruşturma

Cumhuriyet gazetesi karikatüristi Musa Kart'a bir karikatürü nedeniyle 301'inci maddeden soruşturma açıldı.

Abone ol

Cumhuriyet'in çizeri Musa Kart'a da bir karikatürü nedeniyle 301'inci maddeden soruşturma açıldı.

8 Aralık 2015 tarihli karikatür nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada Kart'ın Türk Ceza Kanunu'nun '301'inci madde'sinde yer alan 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama' ve Erdoğan'a iftira suçundan yargılanması talep edildi.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, sert iktidar eleştirileriyle bilinen Musa Kart'ın, Dündar ve Gül için Silivri'de uçurtma uçurulduğunu hatırlattığı 8 Aralık 2015 tarihli karikatürü şöyleydi:

"CAN VE ERDEM İLE DAYANIŞMA İÇİN ÇİZİLDİ"

Soruşturma kararını değerlendiren Kart, karikatüründe 'yargının bir kısmının, medyanın bir kısmı gibi Saray'dan yönlendirildiğini' anlatmaya çalıştığını söyledi.

Kart, şöyle konuştu: "Size diktatör denilmesini istemiyorsanız her iddiayı ceza tehdidiyle karşılamamanız gerekir. Demokrasilerde iddiaya, karşı iddiayla yanıt verilir. Bu karikatür, sevgili kardeşlerim Can ve Erdem'le dayanışma amacıyla çizildi. Yapılmak istenen dayanışma sergileyenlere gözdağı vermek ise boşuna gayret diyorum!"