BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş Irak açıklaması!

Irak tarafından Türkiye'ye protesto notasının verimesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Kalın bir açıklama yaptı. Kalın; ''Asılsız ithamları kabul etmemiz mümkün değildir'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısı düzenledi.

Gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendiren Kalın Irak'la Türkiye arasında yaşanan gerginliğe de değindi. Türkiye'ye verilen notayla ilgili ''Asılsız ithamları kabul etmemiz mümkün değildir'' diyen Kalın şu açıklamalarda bulundu.

'TÜRKİYE'NİN IRAK'TA HERHANGİ BİR GİZLİ GÜNDEMİ YOKTUR'

Başika kampı bağlamında son dönemde birtakım açıklamaların olduğunu görüyoruz. Türkiye her zaman Irak halkının yanında olmuştur. Irak'taki zayıf devlet yapısı, çeşitli iç sorunlar neticesinde güvenlik tehditleri var olagelmiştir. Bunu bertaraf etmek amacıyla Meclisimizden tezkere geçirildi. Irak'tan kaynaklanan birtakım eleştirileri görüyoruz. Asılsız ithamları kabul etmemiz mümkün değildir.

CUMHURBAŞKANINI HEDEF ALAN AÇIKLAMALAR...

Özellikle Cumhurbaşkanını hedef alan açıklamalar bu sürece katkı sunmaz. Türkiye'nin Irak'ta herhangi bir gizli gündemi yoktur. Bizim Irak'ta bir tane ortak düşmanımız vardır, o da DEAŞ'tır. Bizim Irak'a yönelik üç önceliğimiz var. Irak'ın toprak bütünlüğü, PKK tehdidi ve özellikle Musul'un işgalinden sonra DEAŞ tehdidi.

PKK'NIN OPERASYONA KATILACAĞI İDDİASI

Musul operasyonu bizim topraklarımızdaki insanlarımızı da ilgilendirmektedir. Özellikle PKK'nın Musul operasyonuna Sincar üzerinden katılacağı bilgileri bizi endişelendirmektedir.

'YPG EFSANESİ ÇÖKMÜŞTÜR'

Cerablus'a dönenlerin sayısı 5 bini aştı. Bizim amacımız sınırdaki bütün terörist unsurları uzaklaştırmak. Fırat Kalkanı'nın amacı buydu. Demek ki ılımlı Suriye muhalefeti desteklendiği zaman DEAŞ'a karşı etkin bir mücadele mümkündür. 'Sahada DEAŞ'a karşı en etkili güç YPG'dir' efsanesi de çökmüştür.

'TÜRKİYE FETÖ İLE MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEKTİR'

OHAL 3 ay daha uzatıldı. Güvenlik tehditlerini bertaraf etmek ve FETÖ'nün temizlenmesi için alınan bir tedbirdir. OHAL ile ilgili yurtdışında özellikle birtakım temelsiz iddiaların ortaya atıldığını görüyoruz. Türkiye FETÖ ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir. Türkiye'de bütün imkanları kuruduğu için Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürütüyorlar. FETÖ sadece Türkiye için değil bulunduğu ülkeler için tehdittir.