BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığı'ndan AP'ye PYD tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın AP'de açılan PKK/PYD sergisine tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Avrupa Parlamentosu'nda PYD sergisi açılmasına ilişkin yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi. Kalın "AP çatısı altında her gün Türk vatandaşlarını hedef alan bir terör örgütünün propagandasının yapılması kabul edilemez. Bu sergiyi düzenleyenler, eğer hareketlerini 'PYD'nin DEAŞ terör örgütüyle savaştığı' iddiasına dayandırıyorlarsa, kendilerine Nusra Cephesi, Hizbullah ve eli kanlı Esed rejimi sergilerini de açmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

"Avrupa Parlamentosu çatısı altında her gün Türk vatandaşlarını hedef alan bir terör örgütünün propagandasının yapılması kabul edilemez." ifadesini kullanan Kalın, "Avrupa Parlamentosunun bizatihi Avrupa Birliğinin terör örgütü kabul ettiği PKK'nın organik uzantısını parlatarak neyi amaçladığını anlamakta güçlük çekiyoruz."değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa Parlamentosunun bir terör örgütünün reklamına soyunması, Türkiye olarak gündeme getirdiğimiz çifte standartların en açık kanıtıdır." diyen Kalın, şunları kaydetti:

Terörle mücadele yasalarını eleştirenlerin asıl maksadı anlaşıldı

"Terör propagandası, ifade özgürlüğü kapsamında olamaz. Bu sergiyi düzenleyenler, eğer hareketlerini 'PYD'nin DEAŞ terör örgütüyle savaştığı' iddiasına dayandırıyorlarsa, kendilerine Nusra Cephesi, Hizbullah ve eli kanlı Esed rejimi sergilerini de açmalarını tavsiye ediyoruz. Bizim açımızdan masum insanları öldüren ve kandan beslenen Nusra Cephesi, DEAŞ, PYD ve PKK arasında herhangi bir fark yoktur. Türkiye'deki terörle mücadele yasalarını her fırsatta eleştiren bazı Avrupalı siyasetçilerin asıl maksadı bu vesileyle anlaşılmıştır."

PYD VE KANTONLAR SERGİSİ AÇILMIŞTI

Avrupa Parlamentosu'nda, Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD mensuplarının fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açıldı. Türkiye daha önce parlamentoda bulunan YPG amblemleri ve resimleri için oldukça sert tepki göstermişti.

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP), terör örgütü PKK'nın elebaşı AbdullahÖcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyelerinin gösteren fotoğrafların bulunduğu bir sergi açıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AP Sosyal Demokrat Grubu Milletvekili Josef Weidenholzer'in ev sahipliğinde açılan serginin fotoğraflarını, Avusturyalı Thomas Schmidinger çekti.

Bir hafta süreyle açık kalacak sergide, PYD, YPJ ve YPG üyelerinin Suriye'nin kuzeyinde çekilmiş fotoğrafları yer alıyor. Fotoğrafların altlarındaki bilgi notlarında da Suriye'nin kuzeyindeki bazı yerler "kanton" olarak tanımlanıyor.