BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Kalın, Tahran'da yapılan Türkiye - Rusya - İran zirvesinin televizyonlarda canlı yayınlanmasına ilişkin yapılan yorumlara da açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Tahran'da yapılan Türkiye - Rusya - İran zirvesinin televizyonlarda canlı yayınlanmasını kendilerinin de beklemediğini söyledi. Kalın, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili soruya ise, şu anda hükümetin gündeminde böyle bir konunun olmadığını söyleyerek cevap verirken, üretilecek maliyetin de dikkate alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. İşte Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

ÜÇLÜ ZİRVENİN CANLI YAYINLANMASI "Bizim beklemediğimiz şekilde zirve canlı yayınlandı. Bu da hayra vesile oldu. Cumhurbaşkanımızın gayretini tüm dünya görmüş oldu. İdlib'in Güney uçlarından itibaren süren saldırıları görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın bir ABD gazetesinde yazdığı yazıda olduğu gibi dünyanın elini taşın altına koyması lazım. İdlib'e yönelik saldırı sadece insani felakete yol açmaz. Yüzbinleri etkileyecek bir göç dalgası başka komplikasyonlara da yol açar. Göç dalgası Avrupa'yı da etkiler. İnsani duyarlılık gösteren tarafın Türkiye olduğu açık ve net. Beklentimiz tüm tarafların yapıcı katkı sunması."

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu şu anda hükümetin gündeminde yok. Teklif geldiğinde Ekim ayında bakılır. Ama bunun maliyeye üreteceği maliyeti de dikkate almak durumundayız. Bugün bu konu gündeme gelmedi, yarın da gündemimizde yok

Sitene Ekle