BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,66
ALTIN 2.524,27
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan bomba YPG ifşaları

AFRİN ile ilgili son dakika açıklamaları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı. Canlı yayında YPG ile ilgili bomba ifşalarda bulunan İbrahim Kalın, Membiç'ten bir grubun Afrin'e gönderildiğini söyledi. Kalın, YPG'nin sivillerin çıkışını engellediğini de açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan gelen son dakika açıklamalar gözleri Afrin'e çevirdi. Zeyting Dalı harekatında gelinen noktayı aktaran İbrahim Kalın, "YPG-PYD Afrin'i ikinci Kandil yapmaya çalıştılar ama bu girişim engellendi. Menbiç civarında bir grup YPG'li Afrin'e sızmaya çalıştı. Bu sızma çalışmaları püskürtüldü. Bundan terör örgütünün de bir takım dersler çıkarması gerekir.'' dedi.

İbrahim Kalın, Afrin'deki sivillerle ilgili de flaş bilgiler aktardı. YPG'nin sivillerin kentten çıkışını engellediğini belirten Kalın, "YPG, sivillerin çıkışını engelliyor. Sivillerin Afrin'den çıkartılması konusunda YPG'nin ortaya çıkarttığı bir takım engeller var' dedi. İbrahim Kalın'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

PENTAGON'UN SÖZLERİ : Pentagon'dan açıklamalar geliyor bazen. Burada  yönetim zafiyeti olduğu belli. Terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Artık vazgeçsinler. Tavılarını ortaya koysunlar. Bir askeri sıfatla atıfta bulunmak büyük bir skandalı ortaya koyuyor.

TSK bunu ilk kez yaptı! Dujarric'in sözlerini paylaştı

DOĞU GUTA OLAYI : ''Rejimin ihlalleri devam ediyor. Beklentimiz ateşkesin uygulanması. Doğu Guta'daki sivillerin Türkiye'ye getirilmesi için gerekli hazırlıkları yaptık.
 
RUSYA'DAN BİR GÜVENCE VERİLDİ Mİ? : Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Putin ile konuştu. Ateşkes süresinin uzatılması konusuyla ilgili detaylı görüşme yaptı. Önümüzdeki günlerde biz bunun somut neticelerini göreceğimizi umut ediyoruz.

SALİH MÜSLİM'İN İADESİ TALEBİ : Salih Müslim veya diğer kişilerle ilgili bizim uluslararası anlaşmalar çerçevesinde talep hakkımız vardır. FETÖ'cülerle ilgili de bu tür girişimlerimiz oldu. Bu kişileri iade etmek için bu ülkelerin elinde yeteri hukuki zemin bulunmaktadır. Bunun dışındaki oyalamalar kararın daha ziyade siyasi olduğunu gösterir. Beklentimiz bu suçluların ivedilikle Türkiye'ye iade edilmesi.

TSK'dan Afrin açıklaması! İşte öldürülen terörist sayısı

ŞEKER FABRİKALARI VE NBŞ İDDİALARI : Gündemimizde erken seçim yok. Her gün kurcalamak çok mantıklı ve makul gelmiyor. Bir erken seçim olacak söylentileri üzerinden Zeytin Dalı Harekatı devam ederken böyle bir zihin bulandırıcı bu tür spekülasyonlara itibar etmemek gerekir. Şeker fabrikalarıyla ilgili iyi işletilmediği için özelleştiriliyor. Bunlar gayet başarılı bir şekilde kara geçtiler. Mağduriyet söz konusu olmadı. Gıda güvenliğiyle ilgili Tarım Bakanlığı'nın çok katı kurallar uyguladığını biliyoruz. İlgili Bakanlığın gerekli hassasiyetini gösterdiğini biliyoruz. Çalışan işçilerimiz için mağduriyet söz konusu değil. İnşallah güzel neticeleri hep birlikte görürüz.

Şeker fabrikaları niye satılıyor? NBŞ nedir bu iddia doğru mu?

Yiğit Bulut'tan NBŞ bombası! Beni öldürürler deyip ifşa etti