BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,80
POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın kesin tarihi verdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yeni havalimanıyla ilgili, '29 Ekim günü yeni havalimanında uçuşlar başlamış olacak' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni havalimanıyla ilgili takvimde değişiklik söz konusu değil diyerek 29 Ekim günü yeni havalimanında uçuşların başlamış olacağını duyurdu. Kalın, ABD'nin Münbiç'te oylama taktiği yürüttüğüne atıfta bulunarak, ''Bu oyalama taktiği büyüyen bir sorun olmaya başladı." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliyede yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı 3 saat 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

3. HAVAALANI - 29 Ekim günü yeni havalimanında uçuşlar başlamış olacak. Oradaki takvimde değişiklik söz konusu değil

 İDLİB MUTABAKATI Kalın, "Detaylar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çekilme ile ilgili takvim ilerliyor. Detaylar Rus yetkililerle müzakere ediliyor." diye konuştu. Filistin meselesini tekrar gündeme getirdi Cumhurbaşkanımız. Anamuhalefet liderinin Filistin konusunda bir laf etti mi şeklinde söylemesine tanık olduk. Kendilerine yanlış bilgi verilmiş. Tavsiyemiz o konuşmayı baştan sona dinlemeleri. " diye konuştu.

ERDOĞAN'IN ALMANYA ZİYARETİ Kalın, "Pozitif gündemi öne çıkaran bir ziyaret oldu. Ziyaretin başarısız olduğu tarzı haberler taraf tutumlardır. Caminin açılışında yaptığı konuşmaya atıfta bulunmak istiyorum. O konuşmayı dünyada kaç lider yapabilir emin değilim. Dini cemaatlerin mensup insanların Avrupa'da ve dünyanın başka bir yerinde barış içerisinde yaşamalarını sağlayacak bir formül önerdi. Yeni bir sayfanın açılmış olacağını umut ediyorum." dedi.

Sitene Ekle
Etiketler