BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığı sitesi yenilendi

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi daha hızlı ve güncel hizmet verebilmek amacıyla yeniden tasarlandı.

Abone ol

Yaklaşık 2 ay kapalı devre deneme amaçlı yayın yapan site, ''www.tccb.gov.tr'', ''www.cankaya.gov.tr'', ''www.cumhurbaskanligi.gov.tr'' adreslerinden internet kullanıcılarına hizmet vermeye başladı.

Görsellik, güncellik ve interaktivite odaklı ulusal ve uluslararası kriterlerde hazırlanan yeni sitede, çok sayıda fotoğraf ve video kullanımıyla şeffaf bir internet yayıncılığı hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Cumhurbaşkanlığının faaliyetleri hakkında hızlı bilgi akışı ile vatandaşların ve basın mensuplarının gerekli bilgilere düzenli ulaşımı da yenilenen sitenin amaçları arasında yer alıyor.

Bu site yapılırken engelli vatandaşlarda düşünülmüş. Onlarda kolaylıkla hizmet alabilecekler. Dolaşımı kolaylaştırılan, güncel içerik açısından zenginleştirilen sitede kullanıcılara farklı tarayıcılara erişebilirlik imkanı sunuyor.

Cumhurbaşkanlığının yeni internet sitesi interaktif olmanın yanında bu özellikten yararlananlar için güvenlik açısından da yenilendi. ''Cumhurbaşkanına yazın'' bölümüne mesaj yazan kullanıcıların kişisel bilgileri güvenlik önlemleriyle korunur. Ayrıca buradan ulaşan mesajların tümüne yanıt veriliyor.

Teknik özellikleri açısından uluslararası standartların dikkate alındığı sitede kamusal elektronik hizmet listesi de yer alıyor.