BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanlığı seçimi son anket

Cumhurbaşkanlığı seçimine 2 gün kala Gezici Araştırma, son kamuoyu araştırmasını açıkladı.

Abone ol

Seçime 2 gün kala Gezici Araştırma'nın anketine göre Başbakan Erdoğan en yakın rakibine büyük fark attı. Cumhuraşkanı adayı Erdoğan, en yakın rakibi İhsanoğlu'na yüzde 20.7 oy fark atmış durumda.

Araştırmaya göre ilk turu 10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışı Başbakan Erdoğan açık ara önde götürüyor.                                                                    
 
Gezici Araştırma'nın Genel Müdürü Murat Gezici'nin yaptığı analize göre, MHP seçmeninin yüzde 21'inin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceği ortaya çıktı.
 
İŞTE ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ
 
Türkiye genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 2 – 3 Ağustos Ağustos 2014 tarihlerinde, TÜİK örneklem verileri dikkate alınarak Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 38 il ve 192 ilçede bunlara bağlı 210 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 2.224’ü kadın toplam 4.448 katılımcıyla, hanede yüz yüze görüşme metoduyla gerçekleştirilen bu araştırmayı Gezici Araştırma kendisi için yapılmıştır.                      

Örneklemin seçilmesinde, çok aşamalı – tabakalı – tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır.
 
Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir.
 
Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde % 1,4’dür.
 
ÇALIŞMANIN YÜRÜTÜLDÜĞÜ 38 İL
Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kahramanmaraş Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.
 
 
SORU: Cumhurbaşkanlığı seçiminde aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz? 

gezici.jpg