BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi en iddialı çıkış!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Şeker, bugünkü köşesinde cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili iddialı bir yazı yazdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı. Anketler cumhurbaşkanı adaylarının performanslarını ve oy oranlarına ilişkin öngörülerini ortaya koydu.

Ancak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bugüne kadarki en iddialı çıkış Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Şeker'den geldi. Şeker bugünkü yazısında "Erdoğan seçilmezse ben bu ülkeyi terk ederim" dedi.

"Seçimlerden önce yorum yapanların genellikle temkinli davrandığına şahit oluruz. Tıpkı futbol maçlarındaki gibi" diyen Şeker, Brezilya ile Almanya arasında oynana Dünya Kupası maçını örnek gösterdi.

"Dünya Kupası yarı final maçında Brezilya, Almanya karşısında çok gollü bir yenilgi alınca, bazı yorumcuların teknik direktörü eleştirdiklerini gördük. Tarihinin en ağır yenilgisine uğrayan Brezilya için maç bittikten sonra yorum yapanların durumuna epey güldüm. Eğer yorum yapacaksan, takım kadroları açıklandığı zaman yapacaksın.

Bu takım Almanya'dan en az 7 gol yer diyebiliyorsan, ne âlâ. Benzer şekilde tek kelime bile etmediysen, söylediğin sözler pek anlam ifade etmez.

İşbu sebeple, seçime henüz bir ay varken temkinli davranmayı aklıma bile getirmeden, son derece iddialı bir yorumda bulunmak istiyorum.

Eğer Recep Tayyip Erdoğan kaybeder, Ekmel Bey seçimi kazanırsa, ben bu ülkeyi terk ederim.

EKMEL BEY KÖTÜ MÜ?

Ekmeleddin İhsanoğlu, ya da Kemal Bey'in ifadesiyle Ekmeloğlu kötü bir insan mı?

Hayır. Allah selamet versin, sağlık afiyet versin.

Fakat uygun kişi değil.

Hele karşısında Erdoğan varken, eğer bu millet tercihini düşündüğüm şekilde kullanmazsa, hayırlı olsun deyip pılıyı pırtıyı toplamaya ve kendime yeni bir adres aramaya başlarım.

...

Bugüne kadar girdiği her seçimi kazanan ve her seferinde daha fazla oy alan bir liderin, cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmel Bey gibi bir aday karşısında mağlup olması, akıllara durgunluk verecek derecede vahim bir durum demektir.

Öyle bir sonuç, bu milletin vefasızlığına işaret eder ki, kendi adıma başka bir adres aramak için yeterli sebeptir.

Mehmet Şeker yazıları