BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ne olur? 10 anketten çarpıcı sonuç

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça, cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları ne olur sorusu sık sık gündeme gelmeye başladı. Peki ya anketler ne diyor?

Abone ol

Yeni Şafak si yazarı , 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan 10 ayrı ankete köşesinde yer verdi.

Saydam, köşe yazısında sosyal medyadaki beklentilerle halkın beklentileri arasındaki uçuruma dikkat çekti.

HAKİKAT, GERÇEKLİK VE HAYAT

CNNTÜRK'ün internet sitesi üzerinden yaptığı kamuoyu yoklamasının sonuçlarını eleştiren Ali Saydam, yayınlanan 10 cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonucunu yazdı.

Saydam'un bugünkü köşesinden aktardığı anket sonuçları...

"...Biz ürün boykotunun etkisizliğinden ve yetersizliğinden söz ediyor olsak da, sosyal medyaya bakılacak olursak bu protesto inanılmaz bir destek bulmuş durumda. Diğer yandan da bir haftaya yakın bir süredir internet ortamlarında karşımıza çıkan bir anket, hayatın gerçekliklerinin uzaktan yakından yanından geçemeyen sonuçlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

CNN Türk'ün IP adreslerine göre il dağılımları belirlenmiş ve hâlâ devam eden online anketinde sonuçlar ufak tefek farklılıklar gösterse de Cumhurbaşkanı neredeyse belli olmuş durumda. Örneğin dün şu satırları yazdığımız sıralarda, saat 13:37'de toplam 60.468 kişinin tıkladığı sözkonusu internet anketinin sonuçları şöyleydi:

Tayyip Erdoğan: %11.83

Ekmeleddin İhsanoğlu: %20.38

Selahattin Demirtaş: %67.79

Sosyal medya diliyle Selocan'ı kutlayan kutlayana..

MİLLİYET YAZARINA GÖNDERME

30 Mart yerel seçim sonuçları ekranlarda netleşir hale geldiğinde de Aslı Aydıntaşbaş'ın olanca içtenliğiyle 'Twitter'e göre CHP seçimleri 20 puan farkla alıyordu!' deyişi gözümüzün önünde. Benim yakın çevremde olup da, sosyal medyadaki siyasi teşhislerle hayatını anlamlandıran iyi eğitim görmüş arkadaşlarımızla 'hayal, gerçeklik, hakikat' üçlemesinin şakalarıyla birbirimize takılırız.

Yazılı medya gündemiyle halkın gündemi arasındaki büyük makas açıklığından yeri geldikçe söz ederiz; ancak sosyal medyanın hayatın nabzını nasıl tuttuğuna dair son günlerde bu kadar somut ve çarpıcı bir başka örneğe rastlamamıştık.

Geçtiğimiz hafta Salı günü yayımladığımız tabloyla mevcut anket sonuçlarına göz atmıştık. Bugün ise Gezici Araştırma ve MAK Danışmanlık'ın yenilenen; ayrıca Optimar Araştırma ve Danışmanlık'ın son açıkladığı anket sonuçlarını da aynı tablo üzerinde göstererek yayımlıyoruz.

Bu navigasyon tablosunun, sosyal medyanın absürd hayal gücünü değil, mümkün olabilecek en yakın gerçeklikleri yansıttığını tahmin ediyoruz.

anket_7433.jpg

HIZLI TREN ANKARA İSTANBUL SEFERLERİ VE BİLET FİYATLARI