BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Genar anketi

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları birinci turda sonuçlanır mı? Genar anketi CNN Türk canlı yayınında açıkladı, işte cumhurbaşkanı seçim sonuçları;

Abone ol

10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuçlar ne olur, seçim birinci turda biter mi yoksa ikinci tura kalır mı, Genar anketi seçim sonuçları hakkında bilgi veriyor.

Genar araştırma şirketinin Cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonuçları CNN Türk canlı yayınındaki programda açıklandı.

GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş 'bizim sonuçlarımız Metropoll’ün sonuçlarından farklı ve daha iddialı' diyerek Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları için şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye geneli 1800 denekli yüz yüze örneklem ile kendimizin finanse ettik. Müşterilere yaptığımız açıklamaları ise kamuoyu ile paylaşmıyoruz. Bizim kendimiz için yaptığımız araştırmamızda partilerin seçim-anket.jpgoy oranlarına baktığımızda AK Parti’nin oyu yüzde 49.5, CHP’nin oyu 27 MHP’nin de 13 küsür, BDP’nin de 7’ye yakın bir oyu var kararsız seçmelerin dağıtılmış haliyle. Böyle baktığınız zaman iktidar partisinin kendi oyu zaten yüzde 49.5.

MHP’Lİ SEÇMEN ERDOĞAN’I DESTEKLİYOR

MHP’den başlarda 17-18 oranında bir destek vardı sayın Başbakan’a bugün bu destek 13-14’lere düşmüş, MHP’li seçmenin yüzde 14’ünü CHP’li seçmenin yüzde 6,5’inin desteğini alıyor.

AK Parti’den de Ekmeleddin Bey’e giden oylar başlarda yüzde 4 civarındaydı. Bu yüzde 2,5’lere yüzde 2’lere düştü. Baktığınız zaman Demirtaş ile CHP seçmeni arasında bir oy geçişliği başladı.

CHP içinde laikliğe önem veren biraz daha milliyetçilikten ziyade sosyal demokratlığa yakın olan beyaz Türk tabir ettiğimiz seçmen Demirtaş’a oy veriyor. Bu yüzde 1’lerde falan bir seçmeni temsil ediyor. Demirtaş’ın da 7 bandında olan oyu 8’lere çıkıyor.

Araştırmamıza göre, İhsanoğlu’nun oyları 37-38, Erdoğan’ın oyu 54, Demirtaş’ın oyu da 8.



Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları birinci turda belli olur mu herkesin merak ettiği seçim sonuçlarına dair bu konu.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasındaki son anketi açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları üzerine 4 ayrı anket şirketinin hazırladığı verilerinde seçime katılım oranı ve kararsızlar AKP'yi düşündürüyor!

Cumhurbaşkanlığı seçim anketi Pollmark, Anar, GENAR ve Denge şirketinin yaptığı çalışmaları gösteriyor. Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'ın masasındaki bu anketler 5-11 Temmuz tarihleri arasında, yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirildi.

12 bölgeden tam 29 bin 154 kişiyle yani çok büyük bir denek sayısıyla yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anketinin doğruluk payı yüksek.

SEÇİMLERE KATILIM ORANI ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerde kimin ne kadar oy olacağı kadar önemli bir nokta daha var o da seçimlere katılım oranı. Cumhurbaşkanı Seçimlerine katılım oranının düşüklüğü ya da yüksek olması adayların kaderlerini belirleyecek.

Başbakan'a sunulan Cumhurbaşkanlığı seçimi araştırmasında kararsızlar ve sandığa gitmeyeceğini bildirenlerin oranı yüzde 13.5 oranında çıkıyor.

ERDOĞAN'IN MASASINDAKİ CUMHURBAŞKANLIĞI ANKETİ SONUÇLARI

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın masasındaki araştırmada sonuçlar şöyle:

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan: yüzde 54.6
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu : yüzde 38.1
Cumhurbaşkanı adayı : Selahattin Demirtaş yüzde 7.3