BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anketi

Optimar'ın yaptığı Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anketine göre AK Parti Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan birinci turda seçilecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı anket sonuçlarında birinci turda seçimlerin biteceğine işaret eden anket Optimar Araştırma şirketinden geldi.

Cumhurbaşkanlığı anketi sonuçlarına göre birinci turda AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan yüzde 53,8, CHP ve MHP Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38.4, HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş yüzde 7.8 oy alıyor
.

Optimar Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, 14-18 Temmuz tarihleri arasında yaptıkları en güncel cumhurbaşkanlığı seçim araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

30 Mart Yerel seçim sonuçlarına ilişkin en yakın tahminleri yapan araştırma şirketlerinden Optimar, Ağustos ayında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de anket çalışmalarını sürdürüyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ANKET SONUÇLARI

Optimar’ın yaptığı en son seçim anketinin sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53,8, CHP-MHP Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,4, HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ise yüzde 7,8 oy alacak.

Yapılan araştırma partililerin oy verme oranları da incelendi. Araştırma sonucuna göre AK Partililerin yüzde 91,9 ile Recep Tayyip Erdoğan’a, yüzde 2,0 ile Selahattin Demirtaş’a ve yüzde 1,6 ile Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verecek.

CHP’lilerin yüzde 84,2’si Ekmeleddin İhsanoğlu’na, yüzde 2,8’si Recep Tayyip Erdoğan’a ve yüzde 1,6’si Selahattin Demirtaş’a oy verecek. MHP’lilerin yüzde 74,9’u Ekmeleddin İhsanoğlu’na, yüzde 6,7’si Recep Tayyip Erdoğan’a ve yüzde 18,4’’ü kararsız oy verecek. HDP / BDP’li seçmenlerin yüzde 91,1’i Selahattin Demirtaş’a, yüzde 7,3’ü Recep Tayyip Erdoğan’a ve yüzde 1,6’sı ise Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verecek SP’lilerin yüzde 30,4’ü Recep Tayyip Erdoğan’a, yüzde 26,’i Ekmeleddin İhsanoğlu’na, yüzde 43,5’i ise kararsız oy verecek.

BUGÜN GENEL SEÇİM OLSA

Ankette ayrıca ’Bugün genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz’ sorusunun cevabı olarak katılımcıların yüzde 50,3’ü AK Parti derken, CHP yüzde 25,9, MHP yüzde 14,0, HDP / BDP yüzde 6,3, Diğer yüzde 3,5, Kararsızlar yüzde 9,7 ve Hiçbiri yüzde 7,2 oldu.