BIST 9.534
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.475,36
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir ilk

Çankaya Sofrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü kabulü ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sofrası adını alacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Çankaya Sofrası’nın adını ‘Cumhurbaşkanlığı Sofrası’ olarak değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki "Cumhurbaşkanlığı Sofrası"nda akademisyenler ve fikir adamlarını ağırladı.

HUKUKÇU, TARİHÇİ, İKTİSATÇI PROFESÖRLER

Mustafa Kemal Atatürk tarafından hayata geçirilen ve uzun süre gerçekleştirilmeyen ‘Çankaya Sofrası’, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün göreve gelmesi ile birlikte tekrar hayata geçirilmişti. Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu geleneği devam ettiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bugün saat 13.00’te ‘Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda birçok hukukçu, tarihçi, iktisatçı profesörü kabul etti.

ÇANKAYA SOFRASI ADI CUMHURBAŞKANLIĞI SOFRASI OLARAK DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk defa yapılan ve daha önce Çankaya Köşkü'nde düzenlendiği için "Çankaya Sofrası" olarak anılan yemek, Cumhurbaşkanlığı Sofrası adıyla gerçekleştirildi.

SOFRADA KİMLER VARDI?

Yemeğe Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Prof. Dr. Osman Can, Prof. Dr. Atilla Yayla, Prof. Dr. Ahmet Çiğdem, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Gülnur Aybet, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Prof. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Erol Göka, Dr. İbrahim Dalmış, Doç. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Alev Erkilet ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu katıldı. 

Yemekte İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Savaş Barkçın da hazır bulundu.

sofra.jpg