BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığı konusunda en rahat partiyiz

Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday konusunda en rahat partinin AK Parti olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğl...

Abone ol

Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday konusunda en rahat partinin AK Parti olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Halkın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde önünde durulması zor bir talebi var" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı Sancak Dostları Platformu toplantısında basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi aday konusunda en rahat olan partidir. Adaylık konusunda parti için bütün dinamiklerin görüşleri alındı. AK Parti delegesinden il başkanlarına, milletvekillerinden genel başkan yardımcılarına ve bakanlarına kadar bütün değerlendirmeleri yapmış ve büyük oranda yol haritasını belirlemiş bir siyasi partidir. Tabi gönül istedir ki muhalefette kendi yönetimlerinin ve kamuoyunun bunların bir yol haritaları var diyebileceği bir noktada olsaydı. O zaman Türkiye kazanırdı ve seçim atmosferi milletin aklında analiz yapabilecek duruma gelirdi. Ama inşallah önümüzdeki günlerde onlarda bu noktayı yakalar’’ dedi.
Halkın talebini göz önünde bulunduracaklarını da belirten Müezzinoğlu, ‘‘Tabii AK Parti açısından kamuoyu ve milletin önünde durması zor olduğu bir talep var. O da milletin büyük çoğunluğu Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması yönünde önünde durulması zor bir talep var. Bu talebi herhalde genel başkanımız değerlendirecektir. Önümüzdeki günlerde de o talebin gereğini kamuoyu ile paylaşacağız’’ ifadelerini kullandı.
(İHA)