BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  POLİTİKA

Çankaya resepsiyonunda ilkler!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu ilklere sahne oldu. Emine Erdoğan ilk kez Köşk'teki resepsiyondaydı.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu günler öncesinden merak konusu olmuştu. Zira resepsiyon ilk kez eşli olacaktı ve Başbakan Erdoğan 10 yıl sonra ilk kez o resepsiyona eşiyle birlikte katılacaktı. 

Çankaya Köşkü'nde bir tabunun daha yıkıldığı tarihi resepsiyonda İşte İnternethaber Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık da vardı. İşte onun izlenimleriyle Köşk'teki resepsiyon... 
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyon oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Büyük Resepsiyon Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül konuklarını birlikte karşıladı. 

898.20121030005238.jpg


İlklerin yaşandığı resepsiyonun hiç şüphesiz en dikkat çeken noktası, Emine Erdoğan'ın Başbakan Erdoğan ile birlikte ilk kez Çankaya Köşkü'ne gelişi oldu. Bugüne kadar Emine Hanım, Köşk'teki hiçbir davete katılmamıştı. Hatta bu detay Ankara kulislerinde ikili arasında soğuk rüzgarların estiği yorumlarına bile neden olmuştu. 

Erdoğan, Emine Hanım'ın katıldığı bu ilk resepsiyonda bu iddialara da cevap vermiş oldu. Başbakan, "eşler arasında var olduğu iddia edilen bu çekişmenin", birilerinin uydurması olduğunu söyledi. İddiaları ortaya atanlara da Erdoğan'ın bir mesajı var: Kimse nifak er.20121030015621.jpgtohumları ekmesin, başarılı olamazlar...

ASKERLER EŞLERİYLE BİRLİKTE TAM KADRO...

Resepsiyonun dikkat çeken bir diğer noktası ise askeri kademenin, tam kadro ve eşleriyle birlikte, Çankaya Köşkü'ne gelişi oldu. Komutanlar, kabine üyelerinin ardından eşleriyle birlikte salona giriş yapmaya hazırlanırken, sanırım bu protokolü Fatih Altaylı ile birlikte ilk kez biz bozduk. Uzayıp giden kuyruktan sıkılınca müsade alıp bazı bakanlardan önce Cumhurbaşkanı Gül ile bayramlaşıp, Büyük Resepsiyon Salonu'na geçtik...

KÖŞK TARİHİNDE BİR İLK...

Hayrünnisa Gül, gece mavisi elbisesiyle konuklarını karşılarken; Emine Erdoğan, yine zarif ve her zamanki gibi sade ve oldukça şık bir elbiseyi tercih etmişti. 1115.jpg

Resepsiyonun bana göre dikkat çeken en önemli noktalarında birisi de bugüne kadar var olan ve kendisini her davette hissettiren o soğuk hava oldu. Açıkçası ilk kez Cumhuriyet'in 79. yılında bu soğuk hava yerini samimiyete ve gerçek bayram havasına bıraktı. 

KEYİFLİ SOHBET

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Hanım, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ile eşi Kamuran Özel'in Büyük Resepsiyon Salonu kapısındaki keyifli sohbeti dikkatlerden kaçmadı. Özellikle Emine Hanım, Kamuran Özel ile uzun uzun sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün konuklarıyla bayramlaşması yaklaşık 15 dakika sürdü. Gül, konuklarını karşıladıktan sonra gazetecilere döndü ve resepsiyonu takip eden gazetecilerle bayramlaştı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI

Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün, gündemle ilgili değerlendirmeleri oldukça dikkat çekiciydi.

Erdoğan, Ankara'daki olaylardan dolayı polisin tavrını eleştirirken, çıkan olayların sorumluluğunu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yükledi. Erdoğan, ayrıca "polis barikatını 45.20121030015715.jpgkendisinin çektirdiği" yönündeki o iddiaları yalanladı. Erdoğan, o haberlerin aksine polisin tutumunu eleştirdi ve bana göre yakın zamanda yapılacağı iddia edilen kabine revizyonuyla ilgili de ilk sinyalleri vermiş oldu. 

Ankara'da çok konuşulmasa da sağlam kaynaklar, yakın zamanda Erdoğan'ın kabinede büyük bir revizyona gideceğini belirtiyor. Bu iddialara göre bazı bakanlar yer değiştirecek, kimi ise göreve veda edecek.

Erdoğan'ın değişiklik için beklediği şey ise yerel seçimlerin tarihiyle ilgili yapılacak anayasa değişikliği. Kısaca Erdoğan'ın aklında yeni bir kabine var; ancak şartların biraz da olgunlaşmasını bekliyor. 

İLK KEZ AÇIKLIYORUM

Cumhurbaşkanı Gül ile olan sohbetimizde ise etrafımız kalabalık. Sohbet dairesinde medyadan siyasete oldukça önemli isimler var.

Cumhurbaşkanı Gül, cezaevlerinde yaşanan açlık grevleri konusunda oldukça hassas. Eylemlerin bitirilmesini isterken, yarın Meclis yerine Diyarbakır'da toplanacak BDP grubuna büyük görev düştüğü düşüncesinde.

Cumhurbaşkanı ile olan sohbetimizin bir diğer konusu ise İzmir... kilicdaroglu.20121030015812.jpg

Sohbete kısa süre sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılıyor. Gül, Yıldırım'ın hizmetlerinden övgüyle söz ederken, kendisinin de bir tarafının İzmirli olduğunu söylüyor.

İşadamı Ahmet Çalık'ın da katkısıyla İzmir sohbetimiz derinleşiyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Bakan Yıldırım'ın, İzmir'in gelişmesinde önemli hizmetleri olduğunu söylerken, bu şehirdeki öğrencilik yıllarına dönüyor. Gül'ün neden İzmirli olduğu da işte bu noktada ortada çıkıyor. Açıkçası Gül'ün dudaklarından dökülen İzmir, Ege türküleri kadar içten ve bir o kadar da güzel...

ERDOĞAN OLDUKÇA NEŞELİ!

Çankaya Köşkü'ndeki bu samimi tablo, sanırım en çok Erdoğan'ın hoşuna gitti. Açıkçası Erdoğan'ı uzun bir aradan sonra bir hayle keyifli gördüm. Anıtkabir'deki törenler sırasındaki o sert yüz ifadesinden şimdi eser yok.

134.20121030004401.jpgAnkara'nın o puslu ve biraz da kasvetli havasından uzak bir vaziyette Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile sohbet ediyor.

Kabinenin en genç isimlerinden biri olan Babacan, Erdoğan'ın deyim yerindeyse vazgeçemediği A takımından.

Babacan'da kabinedeki bir çok isim gibi AK Parti'nin 3 dönem şartına takılan isimlerden.
Sohbet sırasında bir ara Erdoğan, Ali Babacan'ın eşi Zeynep Hanım'a dönerek "Zeynep yanlız bırakma" diyerek Ali Babacan'ı işaret ediyor. Zeynep Hanım ise Erdoğan'a "Bırakmam efendim" cevabı sohbete şahit olanları tebessüm ettiriyor.

KİMLER KATILDI?

Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda Türk Silahlı Kuvvetleri üst düzeyde temsil edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve eşi Hale Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel ve eşi, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve eşi Münevver Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve eşinin yanı sıra TSK'yı temsilen çeşitli rütbelerden askerler ve eşleri de resepsiyona katıldı.
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Altan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Kazancı ve Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu yüksek yargıyı resepsiyonda temsil etti.

234.20121030005458.jpg 
 
Siyasi partilerin genel başkanları da resepsiyona katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal eşleriyle resepsiyonda yer alırken, AK Parti milletvekilleri Ayşenur Bahçekapılı, Cevdet Erdöl, Abdulkadir Aksu gibi isimlerin yanı sıra BDP'li milletvekilleri Hasip Kaplan, Sırrı Sakık, bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile MHP'li milletvekilleri resepsiyona iştirak etti.
 
Basın yayın kuruluşlarının temsilcileri de Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün 3458.20121030020012.jpgverdikleri resepsiyonda hazır bulundu. AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk ve eşi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, yazar, televizyoncu ve internet sitesi yöneticisi resepsiyona katıldı.
 
Resepsiyona iş adamları da yoğun ilgi gösterdi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Vefa Tarhan, Erdoğan Demirören, Halit Cıngıllıoğlu, Ferit Şahenk, Hamdi Akın, Ahmet Çalık, Ahmet Nazif Zorlu gibi çok sayıda iş adamı da resepsiyonda hazır bulundu.
 
Sanat dünyasını ise Gencay Gürün, Tan Sağtürk, Burak Kut, Sinan Özen, Metin Şentürk gibi isimler resepsiyonda temsil etti. Spor camiasından ise milli tekvandocu Nur Tatar, milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda halterde dünya  rekoru kırarak altın madalya kazanan Nazmiye Muslu'nun da aralarında bulunduğu sporcular ile Voleybol Avrupa Genç Kızlar Şampiyonu olan Türk Milli Takımı'nın oyuncuları resepsiyonda yer aldı.
 
Bazı büyükelçiler ve eşlerinin geleneksel kıyafetleriyle geldikleri resepsiyona rektörler, akademisyenler ile azınlık cemaatlerinin temsilcileri de katıldı.